Δωδεκάνησα: Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση δυο νησιά -Τι δηλώνει δήμαρχος

0
888

Έντονη διαμαρτυρία εκφράζουν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου, που έχουν μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.
«Μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση από καμία αρμόδια υπηρεσία» δηλώνει ο δήμαρχος, Ευάγγελος Κόττορος, σημειώνοντας ότι έχουν αρχίσει τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Προβλήματα εδώ και ένα μήνα αντιμετωπίζει και η Αστυπάλαια, που στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κάλυμνο και την Κω, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία από τις φήμες που κυκλοφορούν περί μη ανανέωσης της σύμβασης του πλοίου που συνδέει την Αστυπάλαια με τη Ρόδο.

Το υπουργείο Ναυτιλίας παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ζήτημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου με άλλα νησιά, καθώς όπως τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής, «έχει να δέσει μεγάλο πλοίο στο λιμάνι του νησιού για πάνω από έναν μήνα».

Από χθες ξεκίνησε η διαδικασία επίλυσης του προβλήματος καθώς έγινε μία έκτακτη προσέγγιση από το πλοίο Joy Star. Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν προχθές ότι εκδόθηκε η προκήρυξη για τη δρομολόγηση πλοίου με τελική ημερομηνία κατάθεσης στις 27 Δεκεμβρίου.

Επίσης χθες βγήκε η προκήρυξη για απευθείας ανάθεση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένη γραμμή η οποία είναι Κάλυμνος – Λέρος – Πάτμος – Λειψοί – Αρκιοί – Αγαθονήσι – Πυθαγόρειο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα με προθεσμία ως τη Δευτέρα.

Αγαθονήσι: Έκτακτη δρομολόγηση
Επιπροσθέτως χθες δόθηκε έγκριση για έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου «Νήσος Κάλυμνος» για να εκτελέσει δρομολόγιο τη Δευτέρα άνευ μισθώματος και να καλύψει τη γραμμή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Εάν δεν ολοκληρωθεί υπάρχει ενδεχόμενο να εκτελεστεί κι άλλο έκτακτο δρομολόγιο. Ωστόσο εκτιμάται πως ως το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η σύμβαση της απευθείας ανάθεσης.

Πηγή: reader.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ