Σύνδεσμος ιδιοκτητών ταξί Κω: Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Ομοσπονδίας

4
5728

Απεργία 22 Νοεμβρίου 2023: Γιατί τραβούν χειρόφρενο τα ταξί

Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, «η εργαλειοθήκη Χατζηδάκη είναι αστείρευτη σε αντικοινωνικά και «δολοφονικά» μέτρα. Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους οδηγεί με «χατζηδάκεια ακρίβεια» στον εργασιακό θάνατο».

Ακόμα, το συνδικάτο των αυτοκινητιστών αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στις 22 Ιουνίου 2023 σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καμία νέα αύξηση φόρων και αύξηση στο αφορολόγητο όριο. Αυτά προεκλογικά…

Πέντε μήνες αργότερα το Υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει με το νομοσχέδιο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» αποκλειστικά για τις ατομικές επιχειρήσεις και όχι για όσους επιχειρούν μέσω νομικών προσώπων ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος».

«Αυτός ο νέος κεφαλικός φόρος καταργεί κάθε έννοια φορολογικού δικαίου. Την ίδια στιγμή τα φερέφωνα της κυβέρνησης στοχοποιούν ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενεργοποιώντας – όπως κάνουν για όλα τα αντι-κοινωνικά μέτρα– μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού», σημειώνει το ΣΑΤΑ.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Σκοπός είναι η δικαίωση του κλάδου απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα που έχει στην διαβούλευση το Υπουργείο Οικονομικών και έχει σαν αποτέλεσμα την φορολογική και οικονομική αφαίμαξη των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων».

Η Ομοσπονδία συνεχίζει: «Σε όλο αυτό προστέθηκε σήμερα η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι όλες οι μεταφορές παραμένουν στο Φ.Π.Α 13%, με εξαίρεση τον κλάδο των ταξί που θα παραμείνει μέχρι 01/07/24 όπου ΚΑΙ θα επαναξιολογηθεί το αν και εφόσον θα παραμείνει ή όχι στο 13%».

Καταληκτικά η ΠΟΕΙΑΤΑ αναφέρει: «Είμαστε ένας από τους βασικούς άξονες που ανήκουν στις δημόσιες μεταφορές και καλό θα είναι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους και να το επανεξετάσουν άμεσα ώστε να παραμείνει και ο κλάδος μας μαζί με όλες τις μεταφορές στο 13%.

Το ταξί θα συνεχίσει αν χρειαστεί τις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα του κλάδου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ αυτό που ξέρω το καλοκαίρι 3 πελάτες με είχαν πάρει τηλέφωνο ότι δεν υπάρχει ταξί στο αεροδρόμιο να έρθουν και να φροντίσουμε να τους φέρουμε.Φταιει κανένας νόμος Γιαυτο;Να κάνουμε απεργία να αλλάξει;

  2. ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ…ΔΙΠΛΗ ΤΑΡΙΦΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

  3. Ειστε για γέλια και για κλάματα πριν λίγο καιρό εισασταν όλοι νεοδημοκρατες φωτογραφίες φαγοπότι συναντήσεις περνατε υποσχέσεις και τις καταπινατε αμασητες τώρα σας ειπαν να πληρώσετε και εσείς λίγο και κλάμα σε λίγο θα δείτε τη έρχεται. Υ.Γ. αν ήταν μέσα στην σαιζόν πόσοι θα απεργουσαται;;;αλλά εκεί θα μας πείτε ότι δεν θα απεργουσατε μην ταλαιπωρηθουν οι επισκέπτες μιας και τους υπολογίζεται πολύ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ