Επετειακές εκδηλώσεις στα σχολεία της Κω για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

2
5622
Μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου  δημοτικού σχολείου Κω.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί αξιοποίησαν τα κινηματογραφικά ντοκουμέντα της εποχής, τις υποκριτικές ικανότητες των μαθητών και τις δυνατότητες ερμηνείας κλασικών τραγουδιών από την χορωδία του σχολείου.

Με επετειακή εκδήλωση  που προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Τετάρτης τάξης, του 6ου δημοτικού σχολείου, Κω, τιμήθηκε σήμερα η επέτειος της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το 1973 παρουσία γονέων και κηδεμόνων στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αφήγηση (με σατυρική διάθεση) του χρονικού των γεγονότων που οδήγησαν στα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου του ΄73, τηλεοπτικό υλικό των γεγονότων, ποιήματα και τραγούδια.
Αξίζει να σημειωθεί πως την ευθύνη της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Αθανασία Ράπτη, Βούλα Χλουβερακη και ο μουσικός του σχολείου Αντώνης Αυγουλλας

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 50η επέτειο της εξέγερσης των ηρωικών αγωνιστών του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησε το 1ο Γυμνάσιο Κω,  την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Η εκδήλωση περιελάμβανε προβολή ταινίας αφιέρωμα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου καθώς και επετειακά τραγούδια.
Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Αλεξίου

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/25884-ekdilosi-mnimis-gia-to-polytexneio-apo-to-1o-gymnasio-ko

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και μετά αφήστε και τις σαχλαμάρες με το πολυτεχνείο, που δεν γνωρίζετε το τι έγινε γιατί όλοι είσασταν αγέννητοι τότε.
    Και ότι σας λέγανε τα χαφτατε με λάθος και ύποπτο χλαπακιασμα.
    Καμαρωστε τους μαθητές σας που σκοτώνονται μεταξύ τους και αναλογιστήτε … Είμαι ΑΞΙΟΣ να διδάσκω?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ