Πρώτες βοήθειες και χρήση απινιδωτή έσωσαν τη ζωή μαθήτριας που έπεσε και χτύπησε στη σκάλα | Διακομιδή με αεροσκάφος της ΠΑ σε κεντρικό νοσοκομείο

4
44534

Η χρήση πρώτων βοηθειών και μάλιστα από ειδικά εκπαιδευμένο καθηγητή του σχολείου με τη βοήθεια του καθηγητή φυσικής αγωγής και με τη χρήση του αυτόματου απινιδωτή έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή 14χρονης μαθήτριας έπειτα από πτώση σε σκάλες του σχολείου σήμερα το πρωί στην Κω.

Αμέσως μετά την επιτυχή χρήση του απινιδωτή το κορίτσι διακομίστηκε στο ΓΝ-ΚΥ Κω και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία για το χτύπημα στο κεφάλι, τα αποτελέσματα της οποίας, ευτυχώς, δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό.

Στην συνέχεια όμως έπειτα από εισρόφηση γαστρικών υγρών χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να κριθεί απαραίτητη η διακομιδή του σε κεντρικό νοσοκομείο μέσω ΕΚΑΒ (το αεροσκάφος της ΠΑ έφτασε γύρω στις 18:30 στο αεροδρόμιο Ιπποκράτης).

Αξιοσημείωτη η γενική κινητοποίηση – ευαισθητοποίηση συμμαθητών και φίλων του κοριτσιού, αλλά και πολλών γονέων και εκπαιδευτικών, με τις ευχές και τις προσευχές όλων να την συνοδεύουν για γρήγορη επιστροφή και να πάνε όλα κατ ευχήν.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περαστικά στο κοριτσακι. Ευχομαι να γυρίσει γρήγορα στο σχολικό περιβάλλον. αλλά ας μου πει κάποιος ειδικός πως ειναι δυνατον να χτύπησε τόσο σοβαρά λες και είχε ήδη λυποθυμησει πριν πέσει κάτω χωρίς να καταφέρει να κάνει λιγότερο επώδυνο το χτύπημα?????

  2. ο Άγιος Ταξιάρχης προστάτης της!!!! χρήση απινιδωτη δηλαδή καρδιολογικό;;;;;;;;;;

  3. Καταστρέψατε τα παιδιά σας με τα €μβόλια και δεν μιλατε κιολας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ