Χωρίς 4 εκπαιδευτικούς παραμένει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κω!

0
4351

Σοβαρές παραμένουν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών σε παράλληλη στήριξη και ειδική αγωγή και στο νησί της Κω

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών παραμένουν σοβαρά παρεμποδίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την υλοποίηση συνολικά του σχολικού ημερησίου εκπαιδευτικού προγράμματος. Αν και στην Α’ στην Β’ και στην Γ’ φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, καλύφθηκε μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών κενών κυρίως όμως στη γενική αγωγή στην Κω, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο κα με την ειδική αγωγή, όπου τα κενά είναι πολλά τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δωδ/σου.

Αρκετά σημαντικό φαίνεται πως είναι και το πρόβλημα με τις παράλληλες στηρίξεις, όπου σήμερα μαθητές που έχουν σχετική βεβαίωση από το ΚΕΔΑΣΥ και χρήζουν παράλληλης στήριξης εντός της τάξεως, δεν έχουν καθόλου εκπαιδευτικό ή τον μοιράζονται και ο εκπαιδευτικός γίνεται μπαλάκι ανάμεσα σε 2 τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι είναι μεν κάποιες ώρες στην τάξη, αλλά χωρίς τη βοήθεια που χρειάζονται οι μαθητές για να κατανοήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα.

Η ανησυχία για την κάλυψη του συνόλου των κενών παράλληλης στήριξης  και ειδικής αγωγής είναι μεγάλη, ενώ τόσο οι συνδικαλιστικές ενώσεις, όσο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδ/σου, εκφράζουν συχνά πυκνά φόβους για σκόπιμη συρρίκνωση των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης από πλευράς της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Εξάλλου είναι γνωστές οι απόψεις της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνας Μιχαηλίδη για άμεσες περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη, ενώ φαίνεται να βρίσκεται σε επεξεργασία και νομοθετική ρύθμιση που θα παρακάμπτει τα ΚΕΔΑΣΥ και τις επιστημονικές διαδικασίες αξιολόγησης των αιτημάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ