Τουριστικές επενδύσεις εν όψει 2024 – Δύο σε Ρόδο και Κω

0
10776

Εκσυγχρονισμός και ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων με στήριξη από το ΕΣΠΑ και το ΤΑΑ

Με στόχο τη θερινή περίοδο του 2024, η οποία αναμένεται να είναι το ίδιο καλή -αν όχι καλύτερη- με τη φετινή περίοδο, υλοποιούνται επενδύσεις εκσυγχρονισμού σε 25 ξενοδοχειακές μονάδες, ανά την επικράτεια.

Η νέα χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με τις επενδύσεις από το RRF (Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) έδωσαν τη δυνατότητα να τρέξουν τα νέα επιχειρηματικά projects, από τα οποία τα περισσότερα βρίσκονται σε νησιά.

Πρόκειται για 25 επιχειρηματικά σχέδια δεκάδων εκατ. ευρώ, με τη δυναμική ανάπτυξη των city break Αθήνας και Θεσσαλονίκης να ωθεί νέους επενδυτές να προχωρήσουν σε μεγαλύτερα ή μικρότερα επιχειρηματικά σχέδια, όπως η αναβάθμιση σε κατηγορία 4 αστέρων καταλύματος που βρίσκεται στην Οδό Ευριπίδου 82 στο κέντρο της Αθήνας και ανήκει στην εταιρεία Ακίνητα Ευριπίδου Μον. Α.Ε.

Επίσης σε ανακατασκευή προχωρεί το κατάλυμα που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω και ανήκει στην εταιρεία Φαττάλ Εσπέρια Α.Ε. Την ίδια ώρα στη συμπρωτεύουσα σε αλλαγή χρήσης πολυώροφης οικοδομής γραφείων και καταστημάτων και τη μετατροπή της σε ξενοδοχείο 4 αστέρων προχωρεί η εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε. Το κατάλυμα βρίσκεται στην οδό Ερμού.

Σε κάθε περίπτωση η Κρήτη, που αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, κρατάει τα σκήπτρα με 4 επενδυτικές προτάσεις:

Ανακαίνιση του ξενοδοχείου «Χανιά» και μετατροπή του σε ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, επί της πλατείας 1866, στον περιβάλλοντα χώρο μνημείων και εντός του αρχαιολογικού χώρου της πόλης Χανίων, στην εκτός των ενετικών τειχών πόλη Χανίων.
Νέο διώροφο ξενοδοχείο 42 κλινών. Το κατάλυμα βρίσκεται στον οικισμό Ραπανιανά του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά και ανήκει στην Μ & Ν Γιαννούλης Α.Β.Ε.Τ.Ν.Ε.
Koutouloufari Village Holiday Club, ξενοδοχείο 3 αστέρων. Η ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται στο οικισμό Κουτουλουφάρι του Δήμου Χερσονήσου στη θέση Χαλικιάς και ανήκει στην εταιρεία Γκολφ Ρεζιντένσις Α.Ε.
Νομιμοποίηση ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων «Blue Palace». Το κατάλυμα βρίσκεται στην επαρχιακή οδό στην πόλη Πλάκα Δ.Ε Ελούντας και ανήκει στην εταιρεία Γκολφ Ρεζιντένσις Α.Ε.
Τα projects στην υπόλοιπη Ελλάδα που έχουν υποβληθεί σε τοπικούς ανά τη χώρα αδειοδοτικούς φορείς του Δημοσίου είναι τα εξής:

Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μήλο. Η μονάδα βρίσκεται στον οικισμό Επτάστομο Αδάμαντα και ανήκει στον Ξυδού Ηλία.
Ανέγερση νέου διώροφου ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 11 δωματίων, 26 κλινών, με περιμετρική λιθοδομή. Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Πετράτικα στο Δήμο Παξών και ανήκει στην εταιρεία Marly Resorts IKE.
Επισκευές διαρρυθμίσεις ξενοδοχείου με διακριτικό τίτλο ΝΙΡΕΑΣ, 2 αστέρων. Το κατάλυμα βρίσκεται στη Ρόδο και ανήκει στην εταιρεία Ξ.Τ.Ν. & Ε. Επιχειρήσεις Σύμης Α.Ε.
Εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας σε ξενοδοχείο με την επωνυμία Cosmopolitan ιδιοκτησίας Ξενοδοχειακής Ακμής Α.Ε. Το ακίνητο βρίσκεται στην οικισμό Λάμπη στην Κω.
Ανέγερση ξενοδοχείου 3 αστέρων. Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Καμάρι του Δήμου Θήρας και ανήκει στην εταιρεία Skybay IKE Ξενοδοχειακές.
Νέο ξενοδοχείο 3 αστέρων. Το κατάλυμα βρίσκεται στην Οία και ανήκει στην εταιρεία Filotera Suites OE.
Ανακαίνιση ξενοδοχείου «Ερατώ» και αναβάθμισή του σε 4 αστέρων. Η ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται στο λιμάνι Καρλοβάσου και ανήκει στην εταιρία ΞΕΤΕ Τουριστική Καρλοβάσου Α.Ε.
Μετατροπή ακινήτου σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Όρμο Υστερνίων στη δημοτική ενότητα Εξωμβούργου του Δήμου Τήνου και ανήκει στην εταιρεία VMV A.E. Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις.
Αλλαγή χρήσης κατοικίας σε ξενοδοχείο 2 αστέρων. Το κατάλυμα βρίσκεται στο Λιβάδι Σχοινούσας και ανήκει στον Νομικό Θεόδωρο.
Ανέγερση νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 16 δωματίων και 10 διαμερισμάτων /75 κλινών. Το ακίνητο βρίσκεται στην Κοινότητα Βαθέως στη θέση «ΚΟΜΙΝΑ» του Δήμου Μεγανησίου (Λευκάδα) και ανήκει στην εταιρεία Αμφιτρίτη Τουριστικές Και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Μονοπροσωπική.
Κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων στη Φολέγανδρο. Το ακίνητο ανήκει στην εταιρεία Ηλιακό Άρμα ΙΚΕ.
Επέκταση ξενοδοχείου 4 αστέρων με νέα μονάδα. Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση Ιλάδι ή Παλούκι Τ.Κ Δουνέικων Δ.Ε. Αμαλιάδας και ανήκει στην εταιρεία Δ. Αντωνόπουλος Χρ. Λεολέη ΙΚΕ.
Ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων. Το ακίνητο βρίσκεται στην πόλη Σύβοτα και ανήκει στην εταιρεία Μπάρτζας Π Κρομμύδα Ε Ι.Κ.Ε.
Ανέγερση ξενοδοχείου 3 αστέρων. Το κατάλυμα βρίσκεται στον οικισμό Πύλας Πύλου στην περιοχή Λακούλια και ανήκει στη Φωτεινή Τριπύλα – Άγγελος Νικολόπουλος ΟΕ, Hotel Pyla.
Εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακής μονάδας στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και μετατροπή υπάρχοντος υδροθεραπευτηρίου σε μονάδα ιαματικής θεραπείας (ΜΙΘ). Το κατάλυμα βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου στην πόλη Λουτρά Αιδηψού και ανήκει στην εταιρί- εα Ξεν. & Τουρ. Επιχ. Aναστασία Καπόλου Α.Ε.
Αλλαγή αρχιτεκτονικών μελετών διώροφου ξενοδοχείου. Το κατάλυμα βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στη Δημοτική Ενότητα Θεστιέων και ανήκει στον Γκορόγια Νικόλαο.
Ανακαίνιση, αποπεράτωση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ξενοδοχείου «Λακωνίς». Το ακίνητο βρίσκεται στο Γύθειο στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, ενώ ανήκει στην εταιρεία Σπάρτα Γκουρμέ Α.Β.Ε.Γ.Ε.Τ.
Τρία παραδοσιακά λιθόχτιστα κτίρια σε ενιαία ιδιοκτησία μετατρέπονται σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με κατασκευή κλειστού χώρου πισίνας. Το κατάλυμα βρίσκεται στην περιοχή Μηλιές, συνοικία Αγ. Ταξιαρχών και ανήκει στην Τσιώρου Αντωνία Μον. ΙΚΕ Τσιώρου.

Πηγή naftemporiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ