Ρόδος: Ελεύθερη με όρους η 32χρονη που είχε στο πόρτ μπαγκάζ δύο μετανάστες

0
7795

Ελεύθερη με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία της, η 32χρονη από τη Λιβύη που συνελήφθη να μεταφέρει στο πόρτ με παγκάζ του αυτοκινήτου της, δύο παράνομους αλλοδαπούς από τη Συρία, προκειμένου να ταξιδέψουν με πλοίο της γραμμής από τη Ρόδο στον Πειραιά.

Όπως είναι γνωστό, η αλλοδαπή κατηγορείται για παραλαβή από σημείο εισόδου πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με τρόπο που θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση.

Χθες το πρωί συνοδευόμενη από τον συνήγορό της κ. Γιώργο Λαμπαδάκη, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 32χρονη φέρεται να δήλωσε ότι εν αγνοία της, οι δύο Σύριοι μπήκαν στο αυτοκίνητό της και πως η ίδια το διαπίστωσε μαζί με τους λιμενικούς που της έκαναν έλεγχο. Όπως είπε, πριν την επιβίβασή της στο πλοίο είχε σταματήσει για έναν καφέ και είχε αφήσει το όχημα της ξεκλείδωτο.

Προφανώς εκείνη την ώρα πρέπει να βρήκαν ευκαιρία οι δύο αλλοδαποί να μπουν στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου της. Σε ό,τι αφορά την ποσότητα των ναρκωτικών, δήλωσε πως είναι περιστασιακή χρήστης και τα κατείχε για δική της αποκλειστικά χρήση.

Η 32χρονη ανέλυσε στην κατάθεση της το οικονομικό και κοινωνικό status της οικογένειάς της, τονίζοντας, πως σε καμία περίπτωση δεν είχε ανάγκη να καταφύγει σε τέτοιου είδους συνδιαλλαγές καθώς δεν έχει ανάγκη να βγάλει επιπλέον χρήματα.
Μετά, την ολοκλήρωση της διαδικασίας η 32χρονη με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευσης παραμονής της στη Ρόδο, της εμφάνισής της μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα ξεκίνησαν μεσημβρινές ώρες στις 24 Οκτωβρίου 2023 στο λιμάνι Ακαντιά της Ρόδου. Εκεί βρισκόταν το πλοίο της γραμμής το οποίο ετοιμαζόταν για το ταξίδι του προς τον Πειραιά. Μεταξύ των επιβατών ήταν και η 32χρονη η οποία επρόκειτο να βάλει στο πλοίο το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε. Προτού όμως γίνει αυτό, σε έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, βρήκαν μέσα στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος της, τους δύο 18χρονους από τη Συρία!

Οι δύο αλλοδαποί στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ σε έρευνα που έγινε στις αποσκευές της 32χρονης βρέθηκε να κατέχει μία (01) πλαστική συσκευασία, που περιείχε ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους ενός γραμμαρίου (1,0 γρ.). Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα, καθώς και η ανωτέρω ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σε ό,τι αφορά την 32χρονη και τους δύο 18χρονους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο. Από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο Σύριων, ότι η 32χρονη ήταν υπεύθυνη για να τους αποκρύψει από τις Αρχές και να τους μεταφέρει στον Πειραιά. Μάλιστα, φέρονται να δήλωσαν, ότι για τη μεταφορά τους αυτή θα κατέβαλλαν το ποσό των 1.500 ευρώ έκαστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από έρευνα που έκαναν οι λιμενικοί προέκυψε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο της 32χρονης, έχει ταξιδέψει με πλοία της γραμμής αρκετές φορές μέσα στον Οκτώβριο του 2023, από Ρόδο προς Πειραιά καθώς και το αντίστροφο.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/502887/eleytherh-me-oroys-h-32xronh-poy-eixe-sto-port-mpagkaz-dyo-metanastes

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ