Οργισμένη αντίδραση του Περιφερειάρχη, για τα γεγονότα στην Ακκαντιά: «Δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που τώρα ζει η Ρόδος»

16
12417

Με μια οργισμένη δήλωση αντέδρασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα, Κυριακή, στο λιμάνι της Ακκαντιάς, όπου εκατοντάδες μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στη Ρόδο, επεδίωξαν να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής, για να φύγουν από το νησί.

Ο Περιφερειάρχης τονίζει στη δήλωσή του ότι «δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και το αποτέλεσμα να είναι οι καταστάσεις που τώρα ζει η Ρόδος» και προσθέτει χαρακτηριστικά για τους υπευθύνους ότι «αν είχε βρεθεί αδήλωτη ταμειακή, η κινητοποίηση θα ήταν μεγαλύτερη».

Παράλληλα τονίζει ότι η Περιφέρεια, αν και θα μπορούσε να δηλώσει αναρμόδια, και σε αυτήν την περίπτωση δεν το έπραξε, δηλώνοντας παρούσα, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για κανέναν από τους έχοντες την ευθύνη αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη:

«Τίποτα ευκολότερο για εμάς από το να δηλώσουμε, το αληθές, ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα. Όμως, δεν πράξαμε αυτό. Δηλώσαμε παρόντες από την πρώτη στιγμή όπως κάνουμε σταθερά χρόνια τώρα και πρόθυμοι να συνδράμουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του, πραγματικά, εξαιρετικά μεγάλου, προβλήματος.

Όμως, αυτό όχι για να γίνουμε το άλλοθι κανενός.

Δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που τώρα ζει η Ρόδος.

Αν είχε βρεθεί αδήλωτη ταμειακή, η κινητοποίηση θα ήταν μεγαλύτερη.

Δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και να φταίει μόνο η γεωγραφία».

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΜΕ ΕΝΑ ΧΟΤ ΝΤΟΓΚ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ!
    ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΑΠΟ Δ ΑΥΤΟΥΣ !!

  2. Χατζημαρκο σε τσούζει ο ….για την Ρόδο, εμάς τους Κώους μας είχες …μενους….. Φτιάξε ένα hotspot στη Ρόδο να δεις πώς θα εξομαλυνθει η κατάσταση…

  3. έχεις δίκιο.Μια χαρά την κάνεις την δουλειά σου.Φορτωσε τους απλά και στείλε τους στο επόμενο μεγάλο λιμάνι.Εδω σε υποδεχθηκανε με χαρές και πανηγυρια

  4. Ρε παιδιά γιατί όταν έρχεται ο Χατζημάρκος στη Κω κανένας σας δεν βρίσκετε στο δρόμο να του πει κάτι για το χοτ σποτ ή για τη Ρόδο ή οτιδήποτε άλλο;;;
    Ρε παιδιά μήπως εσείς οι μάγκες ζείτε στο μικρόκοσμο σας πίσω από ένα πληκτρολόγιο ;
    Ρε παιδιά εντάξει δεν ανήκετε στο 70% της Κω που τον ψήφισε αλλά μήπως να μας πείτε αν ψηφίσατε και ποιον ;

    • Τι θα πει ποιον ρε συ μάγκα;;;Τον επόμενο.Οταν δεν μας έκανε ο Γιωργάκης βγάλαμε τον επόμενο όταν δεν μας έκανε ο Τσίπρας βγάλαμε τον επόμενο,όταν δεν μας έκανε ο Κούλης έπρεπε να βγει ο επόμενος,μέχρι να βγει κάποιος σωστός.καθε τέσσερα χρόνια τρώμε τα σκ…α δλδ σ αυτά πρέπει να μείνουμε;Αλλωστε όταν ξαναψηφιζεις κάποιον τον κάνεις να πιστεύει ότι συμφωνείς με τα έργα του και τα έργα του χατζημαρκου στην συγκεκριμένη περίπτωση που εκτελεί εντολές κυβέρνησης είναι έργα κατάψυξης δλδ -0.

  5. δεν σε χαλάει κ.χατζημαρκο, τη είναι η ροδοσ να μην έχει λαθρομετανάστες?την κω την έχεις διαλύσει ντροπή σου.να φτιάξεις κ στην Ρόδο υποδομές για μετανάστες, ατε να δούμε, κ πάλη ντροπή σου που σε ψήφισαν

  6. Φτιάξε και εσύ hot spot ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ στην Ρόδο και άσε τα πολλά λογια. Αλλά δε φταις εσύ φταίνε αυτοί που σε ψήφισαν και αυτοί που ψήφισαν τους κυφηνεσ σου εδω στην ΚΩ. Αλλά αυτός είναι ο σημερινός Έλληνας. Χαζός με περικεφαλαια. Καληνυχτα ΕΛΛΑΔΑ

  7. …γιατί δεν φτιάχνετε ένα hot spot και στη Ρόδο? Γιατί μόνο εδώ στη Κω δηλαδή να έχουμε όταν καί στην Ρόδο έχει τόσους πολλούς πρόσφυγες? Αλλά ‘μακριά από εμάς και όπου να ‘ναι’, ε?
    Όταν αυτά συνέβαιναν στη Κω πού ήσασταν αλήθεια?

  8. Όταν έρχεται ο συγκεκριμένος πολιτικός στο νησί 🏝️🏝️ μας όλοι τρέχετε με τα σάλια σας να τρέχουν σαν του σαλιγκαριού…. επαναστάτες του πληκτρολογίου για ακόμα μια φορά καλοί μου συμπολίτες….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ