Στην πρωτεύσασα του 1ου Ιπποκρατείου Λυκείου Κω, Φουρτούνη Τούλα-Αφροδίτη το ετήσιο βραβείο ΣΤΑΜΑΤΗΣ Κ. ΜΑΝΟΥΣΗΣ

1
12135

Στην πρωτεύσασα μαθήτρια (πλέον απόφοιτη) του 1ου Ιπποκρατείου Λυκείου Κω,  Φουρτούνη Τούλα-Αφροδίτη με βαθμό απολυτηρίου 20, απονεμήθηκε φέτος, το ετήσιο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Κ. ΜΑΝΟΥΣΗΣ.

Το βραβείο ΣΤΑΜΑΤΗΣ Κ. ΜΑΝΟΥΣΗΣ, έχει καθιερωθεί και απονέμεται τα τελευταία 7 χρόνια κατά τη διάρκεια της σχολικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιείται στον κινηματογράφο Ορφέα και περιλαμβάνει μια χρηματική επιβράβευση για τον πρωτεύσαντα μαθητή ή την πρωτεύσασα μαθήτρια του σχολείου.

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΤ. ΜΑΝΟΥΣΗ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ

 

Κως, 27 Οκτωβρίου 2023

 

Πανοσιολογιότατε, εκπρόσωπε του Μητροπολίτου Κώου & Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ,

Κα Καταρτζή, εκπρόσωπε του δήμου της Κω,

Κε Μήτρου, πρόεδρε της σχολικής Επιτροπής Δήμου Κω

Κε πρόεδρε του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ιπποκρατείου Λυκείου Κω

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες/ γονείς/ καθηγητές

Κυρίες και κύριοι,

 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά παρευρίσκομαι σε έναν ακόμη εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και στην εορτή της Σημαίας, και μάλιστα 76 χρόνια μετά την επίσημη προσάρτηση των Δωδεκανήσων στο ελληνικό κράτος, κατόπιν σχετικού Νόμου, αναδρομικά από της 28ης Οκτωβρίου 1947.

 

Σε αυτό το γεμάτο συναισθήματα και μνήμες περιβάλλον, απονέμεται και φέτος το ετήσιο βραβείο «Σταμάτης Μανούσης», ένα βραβείο που έχει καταστεί θεσμός, στην αποφοιτήσασα Φουρτούνη Τούλα-Αφροδίτη με βαθμό απολυτηρίου 20, την οποία και συγχαίρω ιδιαίτερα.

 

Η απονομή του βραβείου έχει διττό σκοπό:

Αφενός, επιθυμεί να ενθαρρύνει την Αριστεία, την αέναη δηλαδή προσπάθεια για υπέρβαση και υπεροχή, όχι μόνο στον εκπαιδευτικό/ ακαδημαϊκό τομέα αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής. 

 

Αφετέρου, αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη και στην ανιδιοτελή και μακροχρόνια προσφορά του ιατρού, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, φιλάνθρωπου, πολιτικού και Ιπποκρατιστή Σταμάτη Μανούση προς τους συμπατριώτες του και τη λατρεμένη του Κω. Η δημιουργία προβλήτας στο λιμάνι, η θεμελίωση του οικισμού «Λαϊκά» Σοφοκλή Βενιζέλου, η αναδιάρθρωση του νοσοκομείου είναι μερικά μόνο από τα έργα του στο νησί μας. Για την προσφορά όμως του Σταμάτη Μανούση προτρέπω τη νέα γενιά να κάνει αυτό το οποίο γνωρίζει πολύ καλά: Να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίας, με κριτική μάλιστα στάση και εποικοδομητική σκέψη.

 

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, εύχομαι στους αποφοίτους καλή επιτυχία στο νέο κεφάλαιο της ζωής και καλή δύναμη και φώτιση στους μαθητές και στις μαθήτριες, τη νέα γενιά, που όσο τετριμμένο κι αν  ακούγεται, είστε η ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα.

 

Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Λυκειάρχη κ. Γεώργιο Χαρτοφύλλη και τους τους συναδέλφους του καθηγητές, για την, όπως πάντα, αγαστή συνεργασία.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Με εκτίμηση και βαθιά συγκίνηση,

 

Νίκος Στ. Μανούσης

Ψυχίατρος – Νευρολόγος

Αντιπρόεδρος ΔΙΙΚΩ

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το βραβείο ΚΑΡΕΛΙΑΣ-ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ MARLBORO
    πότε θα δοθεί;
    Για περάστε απο την εξώπορτα Λυκείου να αισθανθείτε την ατμόσφαιρα…
    Συννεφιές, συννεφιές που λέει και η Μαρινέλλα…
    Καλά, και μάθημα κάνουν με την μυρωδιά καπνού στο στόμα;
    Βραδιάτικα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ