Γ. Νικητιάδης στη Βουλή : «Ράβε – ξήλωνε η πολιτική της Ν.Δ. για τον τουρισμό»

1
4262

Γ. Νικητιάδης στη Βουλή : «Ράβε – ξήλωνε η πολιτική της Ν.Δ. για τον τουρισμό»

«Ράβε-ξήλωνε» και «από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» ήταν δύο χαρακτηριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Νικητιάδης αναφερόμενος στην ανυπαρξία  ουσιαστικής πολιτικής, την  έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού,  την απουσία φιλοσοφίας και προγραμματισμού από την Κυβέρνηση στον τομέα του τουρισμού. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης  τοποθετήθηκε στη Βουλή ως ομιλητής και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επί του Νομοσχεδίου «Διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης» το απόγευμα της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου. Παραλλήλως ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε πως η μόνη πολιτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία στον τουριστικό τομέα είναι αυτή του «ράβε ξήλωνε» κάνοντας αναφορά σε μια σειρά από εξαγγελίες που ποτέ  δεν υλοποιήθηκαν και πρωτοβουλίες που στη συνέχεια ακυρώθηκαν.

Χαρακτηριστικά ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, που έγιναν στις 25 Ιουλίου 2019 κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Τουρισμού, λίγες μέρες μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Τότε ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «Η χώρα χρειάζεται ένα 10ετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος. Το σχέδιο αυτό θα έχει εκπονηθεί εντός του επομένου εξαμήνου». Δυστυχώς ακόμη και σήμερα μετά από 4,5 έτη κανείς δεν έχει δει ένα τέτοιο σχέδιο υπογράμμισε ο κ. Νικητιάδης.

Άλλο σημείο της πολιτικής της Κυβέρνησης που καυτηρίασε από το βήμα της Βουλής ο κ. Νικητιάδης ήταν η αντικατάσταση του τότε υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα που ήταν ο μόνος που είχε αντιδράσει στην έκδοση των χαρτών επικινδυνότητας λόγω της πανδημίας και δεν τους άρεσε, αλλά και που είχε καταρτίσει Σχέδιο Νόμου για την Τουριστική Εκπαίδευση.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής κατηγόρησε για εμπαιγμό την Κυβέρνηση καθώς συμφώνως με την υπουργό Τουρισμού κα. Κεφαλογιάννη «θα ωριμάσουν έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης που υποβλήθηκαν από D.M.O», μόνο που από το Δεκέμβριο του 2021 που θεσμοθετήθηκαν οι D.M.O έως και σήμερα δεν δημιουργήθηκε κανένας.

Αναφερόμενος σε άλλες παλινωδίες της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα του τουρισμού,  ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε την εντελώς άσχετη δήλωση του τότε αρμόδιου υπουργού κ. Κικίλια που είχε τονίσει τον Αύγουστο του 2021 ότι «θα επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο μέχρι το Σεπτέμβριο». Η δήλωση αυτή ανησύχησε τους φορείς του κλάδου για τη σχέση του υπουργού με τον τουρισμό, καθώς η τουριστική περίοδος διαρκεί και μέχρι αρχές Νοεμβρίου στα νησιά μας.

Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επί του νομοσχεδίου, αντικαθιστώντας τον κ.Μάντζο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Νικητιάδης σημείωσε «Δεν είχατε ποτέ αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό. Οι εξαγγελίες πριν από 5 χρόνια του Πρωθυπουργού δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Όσο δε θα έχετε σχέδιο οποιαδήποτε προσπάθεια κάνετε, χωρίς να έχει βάση και θεμέλιο δε θα έχει προοπτική. Αν ο τουρισμός αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, δεν αναπτύχθηκε εξ αιτίας των πολιτικών της Κυβέρνησης, αλλά εξ αιτίας των εργαζομένων στον τουρισμό, εξ αιτίας των ξενοδόχων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η Κυβέρνηση ούτε ένα μέτρο δεν έλαβε που να συνέτεινε στην αύξηση του τουρισμού».

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Νικητιάδη :

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σας παρακαλώ κ. Υπουργέ του ΠΑΣΟΚ,
    αν έχετε την ευγενή καλοσύνη και μπορείτε,
    θα ήθελα ενα βοηθό η μια βοηθό
    για συμπαράσταση στις δυσκολίες της ζωής.
    Αν μπορεί, βέβαια,
    να μού βγάζει το κραγιόν απο το ποτήρι όταν τρώμε στο εστιατόριο.
    Ευχαριστώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ