Εργατικό Κέντρο σύσκεψη: Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

2
2819

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες

Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10/2023 ΣΤΙΣ 7:00ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ καλεί σε σύσκεψη σωματεία δημόσιου  και ιδιωτικού τομέα, φορείς και συλλόγους, για να συντονίσουμε την δράση μας για την υγεία που παραμένει στα νησιά μας ο μεγάλος ασθενής. Στην σύσκεψη θα συζητηθεί ο προγραμματισμός των δράσεων,  με κλιμάκωση Παναιγαιακή Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας των νησιών είναι απαράδεκτη. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, βάζει στο «ζύγι» των αναγκών του κεφαλαίου τις ανάγκες μας και καταδικάζει τους νησιώτες σε επικίνδυνες ελλείψεις.

Δεν πάει άλλο! Ήδη θρηνούμε απώλειες συνανθρώπων μας.

Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, άλλες ειδικότητες! Χωρίς αναλώσιμα και κρίσιμα μηχανήματα όπως μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι, ακόμα και ακτινολογικά μηχανήματα! Κέντρα υγείας με τεράστιες ελλείψεις. Χωριά και ολόκληρες περιοχές χωρίς γιατρό, απέχοντας ακόμα και 1 ώρα οδικώς από την πλησιέστερη, έστω και υποβαθμισμένη δομή υγείας. Χωρίς επαρκή στόλο του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να χάνονται συμπολίτες μας, να έχουμε τις τραγικές εικόνες ασθενών που μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών!

Η κυβέρνηση προκαλεί όταν έχει ως μοναδική μέριμνα να υπάρχουν γιατροί μόνο για τη σεζόν και τους τουρίστες! Που δεν προκηρύσσει θέσεις για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία. Που μας βγάζει τις στατιστικές και τους μέσους όρους της ΕΕ, αγνοώντας ότι η χώρα μας είναι νησιωτική, με λειψά και πανάκριβα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με υπέργηρα πλοία και εξαντλημένα πληρώματα.

Η κυβέρνηση προκαλεί όταν δεν παίρνονται μέτρα υγείας και ασφάλειας από την εργοδοσία, όταν δεν υπάρχουν επιθεωρητές εργασίας. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε ως κανονικότητα τα εργατικά «ατυχήματα».

Με τις πολιτικές τους είτε μας σπρώχνουν στους ιδιώτες και στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας, είτε μας καταδικάζουν το 2023 να ζούμε χωρίς περίθαλψη.

Δε συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει το λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας.

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση

23/10/2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ