Γ. Νικητιάδης για θάνατο Νίκου Σκουλά «Σεβαστέ μου Νίκο, Μέντορά μου, θα μου λείψεις πολύ»

0
4260

Γ.Νικητιάδης για θάνατο Νίκου Σκουλά

Μετά την είδηση του θανάτου του Νίκου Σκουλά, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ. υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η θλιβερή είδηση του θανάτου του Νίκου Σκουλά, με γεμίζει με απέραντη θλίψη και πίκρα. Σπάνιος και μοναδικός. Φοβάμαι, αναντικατάστατος. Χαρίσματα που δε συναντάς πιά. Αγωνιστής, ακριβοδίκαιος, έντιμος, γνήσιος πατριώτης, αντικειμενικός, βαθειά δημοκράτης , οραματιστής, εξαίρετος επιστήμονας, όλα τα καλά τα είχε κατακτήσει σ ’αυτή τη ζωή. Η προσφορά του, απροσμέτρητη. Ο πρώτος υπουργός Τουρισμού της χώρας. Ο πρώτος που είδε τον τουρισμό με επαγγελματισμό και όραμα. Με τίμησε στη ζωή με τη φιλία του. Με τίμησε ενθαρρύνοντας με να συγγράψω το πρώτο βιβλίο μου για τον τουρισμό, προλογίζοντάς το και συμμετέχοντας ενεργώς στις παρουσιάσεις του. Με συμβούλευε πάντα και ήταν διαρκώς παρών σε όποια ερωτήματα, απορίες ή δυσκολίες αντιμετώπιζα. Ήτανε δίπλα μου τόσο κατά την περίοδο που διετέλεσα  γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ όσο και κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Τουρισμού. Πάντα νηφάλιος και οξυδερκής. Αν θα χρησιμοποιούσα την έκφραση μέντορας στον τουρισμό, θα έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη ότι υπήρξε ο μέντοράς μου. Ακόμη και τελευταία με την επικοινωνία μας, μου μετέδιδε τους προβληματισμούς του για την πατρίδα μας. Για το κόμμα μας. Για το μέλλον μας.

Σεβαστέ μου Νίκο, Μέντορά μου, θα μου λείψεις πολύ. Θα σε θυμάμαι πάντα.   Ας είναι αιώνια η μνήμη σου και ας είναι καλά οι δικοί σου να σε θυμούνται».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ