Γ. Νικητιάδης: Λάβετε μέτρα ουσίας και όχι εντυπωσιασμού κ. Σκρέκα για τους πλημμυροπαθείς

0
4779

Μετά από τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας και τις καταγγελίες πληγέντων πολιτών για φαινόμενα αισχροκέρδειας σε είδη πρώτης ανάγκης, που εμφανίστηκαν στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας, η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα αποφάσισε  να επιβάλει πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης του νερού.  Με αφορμή αυτή την επικοινωνιακή και μόνο κίνηση της κυβέρνησης που παρουσιάστηκε ως σωτήριο μέτρο για τους αβοήθητους συμπολίτες μας,  ο επικεφαλής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης προέβη στην εξής δήλωση :

«Για έξι ολόκληρες ημέρες, χιλιάδες πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία δίνουν μάχη επιβίωσης στερούμενοι τα βασικά ήδη πρώτης ανάγκης και, πρωτίστως, το καθαρό πόσιμο νερό. Αρκετά καθυστερημένα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε τελικώς μόλις χθες να ορίσει ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στην Περιφέρεια και αφού πρώτα κατεγράφησαν δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας συνδεόμενα με παθογόνο νόσο που σχετίζεται με τις πλημμύρες.

Η απόφαση αυτή δεν είναι επαρκής αφού το απαραίτητο ακόμα και για την προσωπική υγιεινή των πολιτών καθαρό νερό θα συνεχίσει να «χρυσοπληρώνεται» από ανήμπορους και ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας.

Προτείνουμε τη διανομή κουπονιών (έγχαρτων ή ψηφιακών), σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, με τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται ΔΩΡΕΑΝ για αυτούς το απαραίτητο για την επιβίωση τους νερό. Η αξία των κουπονιών αυτών, θα αποδίδεται στους εμπόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είναι, επίσης, επιτακτική ανάγκη να ληφθεί άμεσα απόφαση για τον ορισμό ανώτατης τιμής πώλησης και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα είδη ατομικής υγιεινής, τα βρεφικά είδη, τα φρούτα και τα λαχανικά. Για το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Ανάπτυξης πρέπει να παρακολουθεί μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών, την εξέλιξη και να παρεμβαίνει όπου παρουσιάζονται αδικαιολόγητες αυξήσεις.

Δεν μπορεί η πολιτεία να επιτρέψει οποιαδήποτε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών της Θεσσαλίας, που δοκιμάζονται με αυτόν τον άνευ προηγουμένου τρόπο μακριά από τα σπίτια τους και με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους. Και ίσως αυτή τη φορά η Κυβέρνηση και αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Σκρέκας, να ακούσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Πάρτε Κύριοι της Κυβέρνησης μέτρα ουσίας και όχι εντυπωσιασμού».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ