Σύλληψη άνδρα μετά από καταδίωξη στην Κω

4
21692

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Κω, ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, να προσεγγίζει και να αποβιβάζει ικανό αριθμό ατόμων στην ακτή περιοχής Ψαλιδίου ν. Κω, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη όπου το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προσπαθώντας επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού με σκοπό τη διαφυγή του θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. .

Στη συνέχεια το Τ/Χ σκάφος κατάφερε τον εμβολισμό του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πρωραίο τμήμα του, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές χωρίς να επηρεαστεί η αξιοπλοΐα του, ενώ το Τ/Χ σκάφος ανετράπη και βυθίστηκε.

Ο μοναδικός επιβάτης και χειριστής του Τ/Χ σκάφους περισυνελέγη καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στη μαρίνα ν. Κω όπου συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη άνδρα μετά από καταδίωξη στην Κω την 07/09/2023

ΚΩΣ_2

Αναφορικά με τη σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού μετά από καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους στην Κω, πρώτες πρωινές ώρες την 07/09/2023, που είχε ως αποτέλεσμα τον εμβολισμό του περιπολικού σκάφους ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές, γνωρίζεται ότι την 07/09/2023, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί (17 άνδρες και 6 γυναίκες), όλοι καλά στην υγεία τους, στην παραθαλάσσια περιοχή Ψαλιδίου ν. Κω. Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ν. Κω.

Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Κω, αναγνωρίστηκε από τους είκοσι τρείς (23) αλλοδαπούς, ο 34χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που τους μετέφερε και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 30 του Ν.4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 42 του Π.Κ. (Απόπειρα) σε συνδυασμό με το άρθρο 277 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου) και το άρθρο 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) και πρόκειται να προσαχθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Εμείς θέλουμε να φύγουμε απο το μπ@ρντελ@ Ελλας του Μητσοτάκη (κλπ.), κι αλλοι πληρωνουν διακινητες για να έρθουν!!!;;;;!!!

  1. Δε θέλω να σας αγχωσω , γεμίζουμε λάθρο κάθε μέρα που σουλατσαρουν ανενόχλητοι βγαίνοντας από το Ψαλίδι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ