Λαϊκή Συσπείρωση: Πρόκληση να αναλάβουν δράση οι ξενοδόχοι στα καμένα

0
3498

Η κυβέρνηση απέδειξε πόσο «επιτελικά» και αστραπιαία ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις των τουριστικών ομίλων, ορίζοντας την «ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ» ως «Ανάδοχο Αποκατάστασης» για την εκπόνηση μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας και ως «Ανάδοχο Αναδάσωσης» για εκτάσεις γύρω από τα ξενοδοχεία της παραλιακής ζώνης στις περιοχές από Γεννάδι, Κιοτάρι έως Λάρδο και γύρω από πληγέντες οικισμούς όπως Ασκληπειό και Λάερμα!

Η πράξη αυτή ανοίγει κι άλλες πόρτες στην παραπέρα εμπορευματοποίηση των δασών, της γης, των ακτών, του φυσικού πλούτου και του περιβάλλοντος.

Αξιοποιούν τις μεγάλες και ανυπολόγιστες καταστροφές στη Ρόδο από την πυρκαγιά που για 11 μέρες έκανε στάχτη πάνω από 150.000 στρέμματα δάσους, σπίτια, χωράφια, αγροτικά μέσα, δίκτυα και υποδομές, για να αναλάβουν δράση οι ξενοδόχοι με το «αζημίωτο».

Μέσα σε πέντε μέρες από την κατάθεση της αίτησης της ΕΞΡ στο Υπουργείο (11/08/2023) χρήματα βρέθηκαν, οι «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις» που βρίσκουν οι δημόσιες υπηρεσίες μπροστά τους για να γίνουν προσλήψεις σε Δασική Υπηρεσία και Πυροσβεστική αλλά και οι πυρόπληκτοι για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους εξαφανίστηκαν. Στην Περιφέρεια «λιμνάζουν» οι ελάχιστες αντιπλημμυρικές μελέτες με  τις πιστώσεις να διατίθενται με το σταγονόμετρο.

Η κυβέρνηση δεν ξεγελά κανέναν, γιατί ανασυγκρότηση της ζωής των κατοίκων της Ρόδου σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, αποζημιώσεις στο 100% για τις ζημιές, αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεων χωρίς «ναι μεν αλλά» και «αναδόχους «, επίσπευση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων τώρα, πριν είναι αργά.

Αυτή η εξέλιξη το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπηρετήσει τον λαό της Ρόδου και τις επείγουσες ανάγκες του, αλλά όσους είναι στο «περίμενε» με τα επιχειρηματικά σχέδια στο χέρι!

17/08/2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ