Στην Εισαγγελία προσέφυγαν οι συγγενείς του 39χρονου εθελοντή πυροσβέστη – Ζητούν εξηγήσεις για το πως απεβίωσε

0
5669

Στην Εισαγγελία πρωτοδικών Ρόδου προσέφυγαν και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους προσέφυγαν πριν από λίγο δια μέσω του δικηγόρου τους κ. Γιώργου Κ. Κυπραίου, η σύζυγος, η αδελφή και τα παιδιά του αδικοχαμένου Γιώργου Χατζηνικόλα του Νικολάου, ζητώντας έτσι εξηγήσεις για τον αιφνίδιο θάνατό του.

Οι συγγενείς, με έγγραφο που κατέθεσαν στο ΑΤ Αρχαγγέλου και κοινοποίησαν και στην Εισαγγελία Ρόδου, ζητούν κατεπείγουσα διαδικασία ενημέρωσης από τη νεκροψία – νεκροτομή που γίνεται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείου της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ζητηθεί και συνδρομή ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή, από την πλευρά της οικογένειας.

Χθες το απόγευμα (Τρίτη 1.08.2023) όπως λέει ο ξάδερφος του εκλιπόντος «πάλι λίγο έλειψε να τον “διώξουν” από το νοσοκομείο, αλλά οι εξετάσεις του ήταν σοβαρές και τον κράτησαν μέσα. Αλλά τον διασωλήνωσαν και έπαθε ανακοπή».

Ο ίδιος προσθέτει ότι η πολιτεία θα πρέπει να ενδιαφερθεί για την οικογένεια του 39χρονου ξαδέρφου του. «Έχει δύο μικρά παιδάκια, που τώρα είναι ορφανά από πατέρα. Θεωρώ ότι θα πρέπει οι ιθύνοντες να “αγκαλιάσουν” αυτή την οικογένεια, γιατί ο ξάδερφος μου υπήρξε εθελοντής και δεν έβλεπε το προσωπικό του όφελος. Δεν το λέω επειδή ήταν συγγενής μου, αλλά τον έβλεπα συνέχεια μπροστά, συνεχώς στην πρώτη γραμμή να βοηθήσει. Και αυτό θα δούμε αν στοίχισε την ζωή του».

Ο 39χρονος είχε καταγωγή από τον Αρχάγγελο Ρόδου και έμενε στο χωριό Πυλώνα με την γυναίκα του και τα δυο τους μικρά παιδιά.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού του άτυχου εθελοντή, ενώ αύριο, Πέμπτη, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον 39χρονο.

 

Τι έδειξε η πρώτη νεκροψία – νεκροτομή

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη διενέργεια της νεκροψίας και νεκροτομής διαπιστώνονται παθολογικά αίτια τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς.

Εξ ορισμού εξάλλου καθώς ο θάνατος επήλθε 10 μέρες μετά τη φωτιά έχει αποκλειστεί αρμοδίως το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα, καπνών κλπ.

Σήμερα το απόγευμα επρόκειτο να κηδευτεί στον Αρχάγγελο αλλά τελικώς η οικογένεια επέλεξε να αιτηθεί τη διενέργεια και δεύτερης νεκροψίας και νεκροτομής.

Τεχνικό σύμβουλο – ιατροδικαστή ορίζει η οικογένεια

Πάντως η σημερινή διαδικασία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ροδιακής, δεν φέρεται να έχει αποφέρει ξεκάθαρα αποτελέσματα ως προς τα ακριβή αίτια θανάτου και για αυτό γίνονται περαιτέρω εξετάσεις.

Να σημειωθεί πως αύριο Παρασκευή νωρίς το πρωί, πρόκειται να φθάσει στο νησί τεχνικός σύμβουλος που έχει διοριστεί από την οικογένεια του 40χρονου, προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία που γίνεται για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του εθελοντή πυροσβέστη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ