«Διάλογοι της Νισύρου»: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

0
3165

Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε μας φέρνει εμπρός σε πρωτοφανείς για την εποχή μας καταστάσεις που ζητούν άμεσες, δυναμικές και αποτελεσματικές λύσεις. Ο χρόνος για να βιώσουμε τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, της κλιματικής κρίσης, αλλά και των αλλαγών για ένα βιώσιμο και αειφόρο μέλλον είναι το «ΤΩΡΑ»!

Στα πλαίσια των συνεργασιών και σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) που υπογράφτηκε τον Απρίλο του 2022,  το «Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος Αειφορία της Νισύρου» ΑΜΚΕ, έχοντας αποφασίσει να συνδράμει δυναμικά στη δημιουργία προτάσεων και λύσεων, σε θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος, και Ανάπτυξης των Τοπικών Κοινωνιών ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου, αποτελώντας ηγετικό φορέα διακίνησης ιδεών και καταλύτη προώθησης συνεργασιών για την βιωσιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια των «Διαλόγων της Νισύρου 2023» που πραγματοποιήθηκαν στο Παλαιόκαστρο της Νισύρου 21 – 23 Ιουλίου, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Σ.Π.Α.Υ  (Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) με σκοπό την μεταφορά τεχνογνωσίας του Συνδέσμου σε θέματα Προστασίας των δασών, και τον συντονισμό από μεριάς του Ιδρύματος, δημιουργίας Νησιωτικών και Διανησιωτικών Δικτύων Μονοπατιών.

Οι δύο φορείς, έχοντας κοινούς στόχους σε θέματα προστασίας των δασών, βιωσιμότητας, αειφορίας και πράσινης ανάπτυξης, προχώρησαν στην από κοινού προσπάθεια και συνεργασία πιστεύοντας ότι μέσα από τέτοιες ουσιαστικές συνέργειες βρίσκονται οι βέλτιστες λύσεις!

Η συνεργασία των δύο φορέων κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη για την δημιουργία σύγχρονων και αποτελεσματικών προτάσεων, με σκοπό την προστασία της φύσης, την δημιουργία Πράσινων Κοινωνιών Δομών, την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και την δημιουργία μιας γενιάς «Νέων Ηγετών», που θα είναι οι φύλακες άγγελοι ενός βιώσιμου Τόπου, ιδιαίτερα στα μικρά ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε «χθες» και ήδη «σήμερα» συζητάμε και σχεδιάζουμε τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από κοινού, γιατί «Το Αύριο, Αποφασίζεται Σήμερα»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ