Φωτιά στη Ρόδο: Οι φλόγες ζώνουν Γεννάδι και Βάτι που εκκενώθηκαν- Καίγονται σπίτια και καταστήματα στο Ασκληπειό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
14410

Οι φλόγες ζώνουν Γεννάδι και Βάτι-

Μήνυμα του 112:

Εκκενώνονται οι περιοχές Γεννάδι και Βατί στη Ρόδο, 

όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν τους παραπάνω οικισμούς και να κατευθυνθούν προς Κιοτάρι.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Γεννάδι και Βάτι εκκενώστε τώρα προς Κιοτάρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Φωτιά στη Ρόδο: Μπήκε στο Ασκληπιείο το πύρινο μέτωπο - Καίγονται σπίτια και καταστήματα

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταστη με τις πυρκαγιές στη Νότια Ρόδο, καθώς τα δύο μέτωπα της φωτιάς έχουν ζώσει αυτή τη στιγμή Γεννάδι και Βάτι.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη και για τον λόγο υατό ολόκληρη η δύναμη της πυροσβεστικής και μεγάλο πλήθος εθελοντών έχει παραταχθεί στα δύο μέτωπα επιχειρώντας να τα ανακόψει.

Στο χωριό Ασκληπειό μπήκε η πύρινη λαίλαπα κατακαίγοντας σπίτια καταστήματα και περιουσίες καθώς επίσης και ό,τι άλλο βρίσκει στο πέρασμα της.

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, ο κόσμος κάνει έκκληση για βοήθεια και το γενικότερο σκηνικό θυμίζει εμπόλεμη κατάσταση.

Τα δύο μέτωπα που απειλούσαν το χωριό από το βράδυ της Κυριακής. Πυροσβέστες, εθελοντές και νέα παιδιά κάτοικοι του χωριού πάλεψαν με νύχια και δόντια για να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Οι συνέπειες είναι ανυηπολόγιστες και κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθος π9υ θα αφήσει πίσω του ο πύρινος όλεθρος.

Ευχή όλων είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

Φωτιά στη Ρόδο: Εντολή για εκκένωση στο χωριό Ασκληπιείο - Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια

Εντολή για εκκένωση δόθηκε στο χωριό Ασκληπιείο στη Ρόδο όπου νωρίτερα παραδόθηκαν στις φλόγες τα πρώτα σπίτια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τεράστια μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ όπως βλέπουμε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του φωτορεπόρτρ Χάρη Γκίκα αστυνομικοί βοηθούν τους κατοίκους αλλά και μικρά ζώα να απομακρυνθούν απο το σημείο.

Όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες και στο βίντεο του Newsbomb.gr, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τη φωτιά στη Ρόδο

Στις φλόγες παραδόθηκαν τα πρώτα σπίτια στο χωριό Ασκληπιείο στη Ρόδο όπου μαίνεται η φωτιά.

Νωρίτερα σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με επίγεια και εναέρια μέσα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του Χάρη Γκίκα για το Newsbomb.gr, οι φλόγες έχουν τυλίξει δέντρα και σπίτια ενώ το χωριό «πνίγεται» από πυκνούς καπνούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ