Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Κω: Δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίζει ένας δήμαρχος το αν θα δούμε την οικογένειά μας, τα παιδιά μας, το σπίτι μας

0
1360

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΚΩΣ 85300 ΤΗΛ. ΦΑΞ.22420-22394, 6943525960, 6943549201

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ στο νομοσχέδιο “για την στήριξη των συγγενών του εγκλήματος στα Τέμπη”. κατέθεσε τροπολογία που απορρυθμίζει παραπέρα το ωράριο εργασίας των εμποροϋπαλλήλων.

Ήδη στην περιοχή μας, με απόφαση της Περιφέρειας, τα καταστήματα θα μπορούν να μένουν ανοιχτά μέχρι τις 02:00 τις περιόδους όπου υπάρχει καταναλωτικό ενδιαφέρον. Τι σημαίνει στην πράξη αυτό… Δουλειά ήλιο με ήλιο από το Μάϊο μέχρι τον Οκτώβριο, καθ’ όλη την τουριστική περίοδο.

Έπειτα από την επίθεση στην Κυριακή αργία το προηγούμενο διάστημα και στον εργάσιμο χρόνο των εμποροϋπαλλήλων, δυναμώνει την ένταση της εκμετάλλευσης ιδιαίτερα σε έναν κλάδο που πρωτοπορεί στην ελαστική εργασία, στα σπαστά ωράρια, στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στην κακοπληρωμένη εργασία.

Οι εμποροϋπάλληλοι θα χάσουν τα σπίτια τους αφού ήδη δουλεύουν αδιάκοπα τις εορταστικές περιόδους, τις διαφόρων χρωμάτων ημέρες και νύχτες, τη δουλειά τις Κυριακές. Μόνο η σιδερένια μπάλα στο πόδι θα μας λείπει!

Ο δήμος της Κω βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ώστε ο κάθε οικογενειακός προγραμματισμός να πάει περίπατο και η ξεκούραση να  είναι ένα κομμάτι φαγητό, ύπνος και μετά πάλι για δουλειά, εκδίδοντας την σχετική απόφαση παράτασης .

Ακούστε το καλά!  Έχουμε και εμείς ζωή και δικαιώματα! Δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίζει ένας δήμαρχος το αν θα δούμε την οικογένειά μας, τα παιδιά μας, το σπίτι μας.

Έχουμε τη δύναμη να μην εφαρμοστεί το τερατούργημα!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να έρθει σε επαφή με το σωματείο, να δώσουμε μαζί τον αγώνα. Μόνο η οργανωμένη δράση και η συμμετοχή μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους της!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αύξηση μισθού.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ