Καλοτίνα και Κατερίνα: Μαμάδες προς μίμηση. Κάθισαν στα θρανία του Εσπερινού Καλύμνου, συμμετείχαν στις Πανελλήνιες και πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο

0
2696

Η Καλοτίνα Λουλουδιά, 38 ετών ,μητέρα δύο 16χρονων δίδυμων παιδιών που θα πάνε Β’ Λυκείου και η Κατερίνα Βαρβαρή, 34 ετών, μητέρα 3 ανήλικων παιδιών(10,8 και 6,5 ετών), έγιναν ξανά μαθήτριες και κάθισαν στα θρανία του Εσπερινού Γυμνασίου με  Λυκειακές Τάξεις Καλύμνου.

Φέτος μετά από 3 χρόνια φοίτησης, συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις με εξαιρετική απόδοση ,που δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο. Πρώτη τους επιλογή για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, οι Παιδαγωγικές Σχολές. Η Καλοτίνα Λουλουδιά θα επιλέξει το Παιδαγωγικό Βόλου και η Κατερίνα Λουλουδιά το Παιδαγωγικό Ρόδου.

Να σημειώσουμε ότι και άλλες φορές μαθητές-μαθήτριες του Εσπερινού Καλύμνου έχουν καταφέρει να εισαχθούν  σε Σχολές της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά ποτέ άλλοτε δεν συνέβη  αυτό για σχολές αυτής της εμβέλειας και με διαγωνισμό επί ίσοις όροις  με τα ημερήσια ΓΕΛ (καθώς η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι πια η ίδια  για ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ).

Η επιτυχία των δύο κοριτσιών, μαμάδων και φοιτητριών πλέον, έγινε πρώτο θέμα σε ΜΜΕ Πανελλαδικής εμβέλειας. Τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν σταματήσει να απαντούν στα τηλεφωνήματα και να δέχονται τα συγχαρητήρια φίλων και συγγενών.

Είχαμε τη χαρά την Καλοτίνα και Κατερίνα να τις συναντήσουμε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 στο Εσπερινό Γυμνάσιο και να έχουμε μία όμορφη, χαρούμενη και αισιόδοξη συζήτηση.

Η Καλοτίνα Λουλουδιά ,μητέρα 2 ανήλικων παιδιών μας είπε μεταξύ άλλων, για την απόφαση της να καθίσει στα θρανία:

Ήταν κάτι που πάντοτε το ήθελα αλλά οι συνθήκες δεν ευνοούσαν ,δεν ήταν εύκολο να γίνει όταν έχεις δύο μικρά παιδιά. Όταν τα παιδιά μεγάλωσαν λίγο και μπορούσα, είπα να το κάνω. Αρχικά ήλθα για ένα απολυτήριο. Πάντα ήθελα τις σπουδές αλλά ξεκίνησα για το απολυτήριο. Με άγχος ,με μία αίσθηση ντροπής ,για το τι θα πει η κοινωνία. Αλήθεια τώρα, δεν σταματάει να χτυπά το τηλέφωνο. Δεν θέλω να εστιάσω στην κούραση ,νομίζω ότι είναι αυτονόητο, όταν έχεις μία οικογένεια, έχεις παιδιά ,όταν δουλεύεις, έχεις υποχρεώσεις, δεν είναι τόσο εύκολο αλλά μένω στο αποτέλεσμα.

Η Κατερίνα Βαρβαρή για την απόφαση της να καθίσει στα θρανία μας είπε μεταξύ άλλων:

Ήταν αρκετή δύσκολη η απόφαση γιατί τα παιδιά μου ήταν αρκετά μικρότερα από της Καλοτίνας ,ήταν και τρία (3) έπρεπε να έχω στήριξη για να μπορέσω να το κάνω. Αλλά ήταν κάτι που το ήθελα πάρα πολύ, είχα τη στήριξη της μητέρας μου που δέχθηκε με χαρά να με βοηθά με τα παιδιά και έτσι το έκανα.

Επίσης η Καλοτίνα και η Κατερίνα ,δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη στήριξη που είχαν από τους Καθηγητές του σχολείου. Όπως είπαν και οι 3 διευθυντές πίστεψαν σε εμάς και μας ενθάρρυναν να προσπαθήσουμε και στα 3 χρόνια φοίτησης μας. Στην τελευταία χρονιά είχαμε και εξωτερική βοήθεια από την Κατερίνα Ιερομονάχου. Τους ευχαριστούμε.

Κλείνοντας και απευθυνόμενες σε μαμάδες η Καλοτίνα και η Κατερίνα:

Καλοτίνα : Όταν θέλεις κάτι ποτέ δεν είναι αργά. Τα θέλω μας, τα όνειρα, είναι εκεί έξω και στο χέρι μας είναι τα τα κυνηγήσουμε, να τα διεκδικήσουμε και τίποτα πραγματικά δεν είναι ακατόρθωτο. Όταν το θέλουμε πολύ, όλα γίνονται.

Κατερίνα: Να κυνηγάμε τα όνειρα μας. Να μην σταματάει τίποτα και κανείς, κάτι που πραγματικά το θέλουμε και να παλεύουμε για αυτά.

Δείτε όλη την όμορφη συνέντευξη στο video που ετοίμασαν Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Η Καλυμνιά Σεβαστή Πίκου και γιαγιά και φοιτήτρια! (video)

Η Σεβαστή είναι και γιαγιά αλλά και φοιτήτρια στο 4ο έτος της Σχολής Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Η επιθυμία της Σεβαστής από την πρώτη στιγμή, ήταν να ολοκληρώσει τη Γυμνασιακή και Λυκειακή εκπαίδευση της, ενώ εργαζόταν παράλληλα. . Φοίτησε στο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Καλύμνου και πριν 3 χρόνια ολοκληρώνοντας την φοίτηση της, κατάφερε συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές εξετάσεις να εισαχθεί στη Σχολή Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Αν και το εγχείρημα να φύγει από την Κάλυμνο, να αφήσει την εργασία της και να μετακομίσει στην Πάτρα ,φάνταζε δύσκολο έως αδύνατο, η θέληση της Σεβαστής, υπερίσχυσε. Όπως χαρακτηριστικά η ίδια λέει: “Ακολούθησα τη ζωή εκεί που με πήγε”.

Η Σεβαστή μετακόμισε στην Πάτρα, βρήκε εργασία για να μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και παράλληλα φοιτά στο Πανεπιστήμιο. Ήδη ολοκλήρωσε με επιτυχία και το 3ο έτος και συνεχίζει ακολουθώντας τον κλάδο της Κοινωνικής Εργασίας.

Όμως η Σεβαστή δεν είναι μόνο φοιτήτρια και εργαζόμενη, είναι και μία ευτυχισμένη γιαγιά μίας υπέροχης εγγονής που της χάρισε η κόρη της.

Μιλώντας στο φακό του kalymnos-news.gr η Σεβαστή Πίκου με ένα συγκροτημένο, μεστό και ουσιαστικό λόγο, μας μιλά για το δύσκολο εγχείρημα, για τη φοίτηση της στο Πανεπιστήμιο, για την μετακόμιση της στην Πάτρα, για την εργασία της προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην, για τις δυσκολίες αλλά και τις ευχάριστες στιγμές, για τους στόχους της.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Πηγή: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ