Γ. Υψηλάντης: Αγαπητή ανώνυμη ομάδα την μουτσούνα πότε θα την βγάλετε; «Μωραίνει Κύριος, ους έχει προ πολλού απωλέσει»!

3
4933

«Μωραίνει Κύριος, ους έχει προ πολλού απωλέσει»!

 

Αγαπητή ανώνυμη ομάδα της «Κως Προοπτική» (αλήθεια την μουτσούνα πότε θα την βγάλετε;),

Εμείς οι χαχόλοι του Νοτίου Αιγαίου, καταλάβαμε πολύ καλά αυτό που έγινε προχθές στο Γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, παρουσία του Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κω κ. Παναγιώτη Αβρίθη. Ήλθαν οι άνθρωποι από την Κω με μια ώριμη μελέτη και τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις στο χέρι (που προφανώς δεν έγιναν το προηγούμενο βράδυ) και ζήτησαν από την Περιφέρεια να βάλει πλάτη, στην χρηματοδότηση και στην υλοποίηση του έργου. Προφανώς δεν ήλθαν απρόσκλητοι να ζητήσουν από τον «Μάγο» Περιφερειάρχη -όπως τον αποκαλέσατε- να κάνει τα μαγικά του (αν και όταν χρειαστεί, τα κάνει κι αυτά). Ήλθαν σε συνέχεια μιας πορείας συνεννοήσεων, κοινού σχεδιασμού και προ καιρού δέσμευσης από την πλευρά του, για στήριξη της πρωτοβουλίας του Δήμου και του ΛΤ. Όταν κάποιοι κοιμούνται τον γνωστό πια ύπνο του δικαίου, ξυπνούν ξαφνικά και ξαφνιάζονται για τα αποτελέσματα αυτών που δουλεύουν με σχέδιο, αυτοδιοικητική συνεργασία και αγάπη για τον τόπο!

Εμείς λοιπόν οι χαχόλοι της Κω και του λοιπού Νοτίου Αιγαίου, όπως μας λέτε, αυτά καταλάβαμε.

Αυτά που δεν καταλάβαμε, είναι αυτά που μας λέτε εσείς οι φωστήρες, οι σημαιοφόροι των δημοκρατικών διαδικασιών (κουβέντα να γίνεται) και περιμένουμε να μας τα εξηγήσετε μπας και βγάλουμε άκρη:

  • Σας ενοχλεί η επέκταση και βελτίωση του λιμανιού της Κεφάλου; Δεν την θέλετε;
  • Δεν είναι έργο ανάπτυξης για το νησί και την περιοχή της Κεφάλου;
  • Αν δεν είναι, γιατί δεν μας λέτε κι εμάς τι λένε τα κιτάπια του δημοκρατικού σας προγραμματισμού, της συζήτησης σας με την κοινωνία για το έργο; Πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει; Ενημερώστε μας για τη δική σας περίφημη βίβλο ιεράρχησης και τον αύξοντα αριθμό του έργου του λιμανιού της Κεφάλου σ’ αυτήν.
  • Γιατί άραγε σας πιάνει πόνος για το που θα βρούμε τα χρήματα; Προφανώς και δεν έχουμε καβάντζα. Έχουμε όμως πολλάκις αποδείξει ότι μπορούμε να τα βρίσκουμε, όταν έχουμε στα χέρια μας ώριμες προτάσεις και επιχειρήματα για την αιτιολόγηση της αναγκαιότητας και της σπουδαιότητάς τους. Και έχουμε μπόλικα επιχειρήματα, ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγουμε σε «μαγικά» Όσο για τα περί σεβασμού και πολιτικής ηθικής στη διαχείριση πόρων, μια κουβέντα μόνο. Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί.
  • Σας ενοχλεί λέτε που θα σας φέρουμε κάδους για τα αποφάγια σας. Αλήθεια τώρα; Δεν σας ενοχλεί το πως τα διαχειρίζεστε σήμερα; Δεν σας ενοχλεί που αντί να κάνετε τον ΧΥΤΑ της Κω ΧΥΤΥ, τον κάνετε χωματερή; Αυτή είναι η αντίληψή σας για το περιβάλλον; Αυτή είναι η άποψή σας για τις υποχρεώσεις που έχετε έναντι του νόμου;

Κλείνοντας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε για ένα πράγμα. Έργα σκελετούς, έργα παρατημένα, δεν έχουμε στο βιογραφικό μας. Η υπογραφή μας σε μια προγραμματική σύμβαση, είναι συμβόλαιο τιμής. Η χρηματοδότηση θα βρεθεί και το έργο θα γίνει. Θα ξυπνήσετε πάλι ένα πρωί, από τον γνωστό σας ύπνο και θα το δείτε ξαφνιασμένοι ολοκληρωμένο και λειτουργικό. Ως τότε, όνειρα γλυκά!

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ