Κως: Σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο οι έρευνες για την 27χρονη -Στη ΓΑΔΑ το κινητό της 27χρονης – Έρευνες με ντετέκτιβ και στα πηγάδια του νησιού | Πού εστιάζουν οι Αρχές

3
27182

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ψάχνουν μέσα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ drone χτενίζει την περιοχή για τον εντοπισμό της 27χρονης στην Κω. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη 27χρονη στην Κω, δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Αστυνομία, Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία μαζί με τη συνδρομή εθελοντών «χτενίζουν» την περιοχή όπου εξαφανίστηκε η 27χρονη Αναστάζια. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ψάχνουν μέσα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ drone χτενίζει την περιοχή.

erevnes__1_
erevnes__2_
erevnes__3_
erevnes__4_

Οι έρευνες, τώρα, έχουν επικεντρωθεί σε ένα εγκαταλειμμένο στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα από το Μπαγκλαντές. Στο μεταξύ, η μητέρα της Αναστάζια από την Πολωνία βρίσκεται στο νησί μαζί με ομάδα ντετέκτιβ, ώστε να αναζητήσουν την 27χρονη.

Εξαφάνιση 27χρονης: Σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο οι έρευνες – Απολογείται τη Δευτέρα ο ύποπτος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την επομένη της εξαφάνισης της κοπέλας κάτοικοι της περιοχής είδαν τον αλλοδαπό να περιφέρεται στο σημείο μεταξύ των περιοχών Μαρμάρι και Τιγκάκι. Στο νησί βρίσκεται και κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Εξαφάνιση 27χρονης: Σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο οι έρευνες – Απολογείται τη Δευτέρα ο ύποπτος

Αύριο θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που είδε τελευταίος την κοπέλα και συνελήφθη με τη κατηγορία της αρπαγής.

Στο σώμα του βρέθηκαν ίχνη πάλης και στο σπίτι του εντοπίστηκαν ξανθές τρίχες και μία μπλούζα με μία κηλίδα αίματος, ενώ το κινητό της 27χρονης βρέθηκε κοντά στο σπίτι του, σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο. Παράλληλα, και δεύτερος ύποπτος φαίνεται να μπαίνει «στο κάδρο».

Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και εθελοντές οι οποίοι με drone και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» την περιοχή στην οποία εντοπίστηκε για τελευταία φορά η 27χρονη. Παράλληλα κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικης μετέβη το Σάββατο (17/6) στο νησί προκειμένου να συμβάλει στις έρευνες.

Παράλληλα συνεχίζονται οι καταθέσεις ατόμων που βρίσκονται στο εργασιακό περιβάλλον της 27χρονης καθώς και του συντρόφου της με τον οποίο ήρθαν πριν από ένα μήνα στη Κω για να εργαστούν το καλοκαίρι και ο οποίος ήταν ο τελευταίος που επικοινώνησε μαζί της πριν χαθούν τα ίχνη της. Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι της 27χρονης την αναζητούν ακόμη και στα τουρκικά παράλια μέσω social media, εκτιμώντας ότι την έχουν απαγάγει.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν γρατζουνιές και σημάδια πάλης πάνω στο σώμα του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού που κρατείται με την κατηγορία της αρπαγής και θεωρείται ο βασικος ύποπτος για την εξαφάνιση της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι άνδρες της Ασφάλειας Κω παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του 32χρονου στο Μαρμάρι και συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Ανάλογη έρευνα έγινε και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο έμενε η νεαρή ξενοδοχοϋπάλληλος.

Ένα ακόμη σημαντικο στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές,είναι ότι ο άντρας, πάνω στον οποίο βρέθηκε ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Ιταλία, το οποίο φέρεται να είχε εκδοθεί την αμέσως επόμενη ημέρα από την εξαφάνιση της κοπέλας, δεν είχε ενημερώσει κανέναν -ούτε τον συγκάτοικό του- ότι σκόπευε να φύγει.

Στη ΓΑΔΑ το κινητό της 27χρονης Αναστάζια

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ έφτασε το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης που έχει εξαφανιστεί στην Κω, καθώς και προσωπικά αντικείμενα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τα αντικείμενα προκειμένου να βρουν πληροφορίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η υπόθεση θρίλερ που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες έχει αναστατώσει το νησί με πολλούς από τους κατοίκους να εκφράζουν το φόβο ότι η νεαρή κοπέλα ίσως βρίσκεται νεκρή σε κάποιο πηγάδι.

Στο Μαρμάρι επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες για την αγνοούμενη Πολωνή

Το κινητό της 27χρονης που εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 17/6 σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αποτελεί σημαντικό στοιχείο. Σημειώνεται ότι οι Αρχές φοβούνται για εγκληματική ενέργεια καθώς στο κινητό που βρέθηκε είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί. Το κινητό της κοπέλας εξετάζεται για να εντοπιστεί η τελευταία διαδρομή που έκανε πριν εξαφανιστεί.

Επικεφαλής ερευνών: «Μάλλον θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν. Βάλαμε ειδικές κάμερες στα πηγάδια»

Ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής ερευνών πολιτικής προστασίας, μίλησε στο MEGA το πρωί της Κυριακής για τις εξελίξεις των ερευνών.

«Είχαμε περάσει πολλές φορές από εκείνο το σημείο και δεν είχαμε βρει κάτι και ξαφνικά χθες το βρήκαμε. Μάλλον θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν. Ελέγξαμε τα περισσότερες πηγάδια και είχαμε και ειδικές κάμερες που τα βάλαμε στα πηγάδια για να δούμε τι υπάρχει μέσα στο νερό αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Πιστεύω πως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρεθεί κάτι», ανέφερε αρχικά.

Βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες της κινήσεις

Το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας ταβέρνας στο Μαρμάρι, κοντά στο ξενοδοχείο που εργαζόταν η 27χρονη Αναστάζια.

Είναι Δευτέρα 12 Ιουνίου, ώρα 19:25, λίγο πριν την εξαφάνιση της 27χρονης. Η Αναστάζια μπαίνει στο μαγαζί και όπως φαίνεται και στο βίντεο, δεν συνομιλεί με κάποιον υπάλληλο, αλλά διαβάζει τον τιμοκατάλογο. Στη συνέχεια ασχολείται για λίγα λεπτά με το κινητό της κι έπειτα τραβά με το κινητό της φωτογραφία τον τιμοκατάλογο.

Μετά φαίνεται πως η 27χρονη βγαίνει στον κεντρικό χώρο της ταβέρνας και δείχνει να περιπλανιέται σαν να ήταν χαμένη. Έπειτα, στρίβει αριστερά προς το μίνι μάρκετ, όπου εκείνο το βράδυ επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται πως την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης ο σύντροφος της 27χρονης πήγε στην ταβέρνα με τη φωτογραφία της Αναστάζια αναζητώντας την.

«Η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτήν», λέει ο σύντροφος της 27χρονης

Στο MEGA μίλησε ο Πολωνός σύντροφος της 27χρονης Αναστάζια, ο οποίος όπως λέει δεν έχει σταματήσει όλες αυτές τις ημέρες να την ψάχνει.

«Δεν έχω σταματήσει λεπτό να την αναζητώ», είπε ο 28χρονος δείχνοντας την απόγνωσή του.

– Προσπαθήσατε να την βρείτε και ρωτήσατε αν κάποιος την είδε;

– Όλη την ώρα προσπαθώ να βρω κατι, όλη την ώρα. Επικοινωνήστε με τον ντετέκτιβ, βοηθήστε μας σας παρακαλώ.

– Γνωρίζετε τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές;

– Δεν τον γνωρίζω, δεν γνωρίζω ποιος είναι.

– Η κοπέλα σας αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα με κάποιον;

– Όχι, δεν έχει κάποιο πρόβλημα, ένα πολύ φιλικό κορίτσι. Παρακαλώ βοηθήστε μας.

Πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας ο 28χρονος προσπαθεί, όπως λέει, να παραμείνει δυνατός.

«Κάθε ώρα που περνά είναι πολύ σημαντική. Δεν ξέρουμε πού είναι, τι ήπιε, τι έφαγε. Δεν ξέρουμε τίποτα», δήλωσε.

– Τι σας είπε όταν έφυγε από το ξενοδοχείο; Τι ώρα έφυγε;

– Για οτιδήποτε, ρωτήστε την αστυνομία. Μιλήστε για όλα, καταλαβαίνετε, δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω.

– Πότε σας έστειλε την τοποθεσία και τι ώρα συνέβη αυτό;

– Δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Τα έχω πει όλα στην αστυνομία.

– Είστε σε δύσκολη κατάσταση.

– Ναι, σε πολύ δύσκολη, πάρα πολύ δύσκολη, αλλά πρέπει να παραμείνω δυνατός, χρειάζεται τη βοήθειά μου.

Σε αυτό το σημείο της συνομιλίας, ο σύντροφος της Αναστάζια ξεσπά σε λυγμούς.

«Η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτήν…», δήλωσε.

 

Κως: Τι λέει ο επικεφαλής των ερευνών για την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια

Κως: Τι λέει ο επικεφαλής των ερευνών για την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια

 

    Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι την πορεία των ερευνών στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης. Η Κως και ολόκληρη η χώρα περιμένει τις απαντήσεις…

    Η Κως έχει γεμίσει αστυνομικούς που προσπαθούν να βρουν στοιχεία στην υπόθεση με την εξαφάνιση της 27χρονης Πολωνής. Όσο περνούν οι μέρες, το σενάριο για έγκλημα και δολοφονία της Αναστάζια ενισχύεται αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν τα πειστήρια. Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός που κρατείται ως ύποπτος για την αρπαγή της κοπέλας, επιμένει πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εξαφάνιση. Οι αντιφάσεις του όμως προβληματίζουν. Όπως και μια σειρά από στοιχεία που έρχονται στο φως.

    Ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει στο newsit.gr: «Από το σημείο που βρέθηκε το κινητό, είχαμε περάσει πολλές φορές, όχι μόνο εμείς αλλά πολλές ομάδες. Είχαμε περάσει τουλάχιστον έξι φορές. Και ξαφνικά χθες το μεσημέρι βρέθηκε το κινητό πεταμένο. Είμαστε περισσότεροι από τις προηγούμενες μέρες αλλά βλέπω ότι βαδίζουμε στο σκοτάδι, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται».

    «Τώρα ψάχνουμε σε ακτίνα 1,5 χλμ γύρω από την οικία του άντρα πού κατάγεται από το Μπαγκλαντές. Δοκιμάσαμε και κάμερες μέσα σε πηγάδια και με νερό αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Τώρα ψάχνουμε παραλιακά, δηλαδή πάνω από τους αμμόλοφους στην περιοχή Μαρμάρι. Είμαστε δεκάδες άτομα και περπατώντας σε απόσταση ο ένας με τον άλλον γύρω στα 30 με 40 μετρα -δεξιά και αριστερά- σκανάραμε όλα τα χωράφια σε μια μεγάλη απόσταση.

    Το πρωί ξαναπήγαμε στην περιοχή Λινοπότης σε ένα παλιό ιταλικό στρατόπεδο. Εκεί είχαμε ξαναπάει αρκετές φορές, αλλά δεν υπάρχει κάτι ούτε μία ένδειξη. Σήμερα το πρωί κατά τις 11.30 μύρισαν κάτι οι εκπαιδευμένοι σκύλοι, περίπου στα 500 μέτρα από το σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού αλλά και πάλι δεν ήταν τίποτα. Τελικά δεν υπήρχε κάτι» καταλήγει στο newsit.gr, ο Θωμάς Καραθωμάς.

    Αύριο θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που είδε τελευταίος την κοπέλα και συνελήφθη με τη κατηγορία της αρπαγής. Στο σώμα του βρέθηκαν ίχνη πάλης και στο σπίτι του εντοπίστηκαν ξανθές τρίχες και μία μπλούζα με μία κηλίδα αίματος, ενώ το κινητό της 27χρονης βρέθηκε κοντά στο σπίτι του.

    Οι έρευνες στο στρατόπεδο

    Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε ένα εγκαταλειμμένο στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα από το Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με πληροφορίες την επομένη της εξαφάνισης της κοπέλας κάτοικοι της περιοχής τον είδαν να περιφέρεται στο σημείο μεταξύ των περιοχών Μαρμάρι και Τιγκάκι.

    Την περιοχή σαρώνει για πολλοστή φορά Drone της πολιτικής προστασίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των δύο εκπαιδευμένων σκυλιών της ελληνικής ομάδας διάσωσης που ήρθαν από τα Τρίκαλα και τη Σάμο.

    O σύντροφος της αγνοούμενης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις ελληνικές αρχές, αλλά και τη μητέρα της Αναστάζια που έχει φτάσει στην Κω. «Δεν έχω σταματήσει λεπτό να την αναζητώ» ο σύντροφος της Αναστάζια που δεν μπορεί να κρύψει την απόγνωσή του. «Όλη την ώρα προσπαθώ να βρω κατι, όλη την ώρα. Επικοινωνήστε με τον ντετέκτιβ, βοηθήστε μας σας παρακαλώ» είπε στο Mega.

    «Κάθε ώρα που περνά είναι πολύ σημαντική. Δεν ξέρουμε πού είναι, τι ήπιε, τι έφαγε. Δεν ξέρουμε τίποτα», δήλωσε. «Η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτήν» κατέληξε.

    Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα – https://www.newsit.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    1. στη θάλασσα ; ποίος άραγε κρύβεται πίσω από τον πακιστανο; δύσκολο να την πάει κάπου μακριά με το μηχανάκι!!

    2. Απορία . Τι δουλειά είχε μια κοπέλλα αντί μετά τη βάρδια της να πάει να ξεκουραστεί να βρεθεί ξημερώματα μεθυσμένη και κακοποιημένη με αλλοδαπούς στις ερημικές περιοχές τι στιγμή που είχε και σύντροφό και να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή της και σε περιπέτειες την οικογενεια της

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ