Ματίνα Παγώνη με Γιάννη Καμπανή για τα προβλήματα της υγείας στην Κω

16
5585

Την κ.Ματίνα Παγώνη πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, υποδέχθηκε στο γραφείο του σήμερα το μεσημέρι, ο έπαρχος Κω Ιωάννης Καμπανής, με την οποία τον συνδέει μια μακρόχρονη φιλία. Να θυμίσουμε ότι η κ.Παγώνη βρίσκεται στο νησί μας για το 22ο Πανελλήνιο συνέδριο Αγγειολογίας.
Από την πλευρά του ο κ.Καμπανής, ζήτησε από την κ.Παγώνη τη συμπαράσταση της ως πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στο νησί μας
Η κ.Παγώνη με τη σειρά της ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ.Καμπανή για τις επικείμενες εκλογές, επισήμανε πως άνθρωποι της υγείας όπως ο κ.Καμπανής, είναι απαραίτητοι να υπάρχουν στο χώρο της υγείας.
Τόνισε πως δε χρειάζεται να γίνει υπουργός για να βοηθήσει τον τόπο της, πάντα θα βοηθάει όπου υπάρχει ανάγκη και όπου της ζητηθεί. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε όλη τη χώρα υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της υγείας και «όλοι μαζί» πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτά.
Επισήμανε πως είναι θετική η ανακοίνωση του Μητσοτάκη για προτεραιότητα στην υγεία, τόνισε πως πρέπει να γίνουν αλλαγές τόσο στο νομοσχέδιο όσο και στην τοποθέτηση των κατάλληλων ανθρώπων στις σωστές θέσεις . Σημείωσε πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και οι γιατροί καταλαβαίνουν απόλυτα την αγωνία των ασθενών , όμως για να πάνε στα νησιά οι γιατροί πρέπει να υπάρχουν κίνητρα, οικονομικά και σταδιοδρομίας( ταβάνι στα χρόνια που θα κάθονται στα νησιά) στέγη και διατροφή.
Η Ελλάδα έχει τα «καλύτερα μυαλά», τόνισε η κ.Παγώνη δεν πρέπει να τα χάνουμε, αλλά να τους δίνουμε δυνατότητες και εφόδια. Αναφορικά με το νοσοκομείο της Κω, η κ.Παγώνη τόνισε πως έχει δει το νοσοκομείο Κω και ως ασθενής αφού είχε σπάσει το πόδι της σε διακοπές και γνωρίζει τα προβλήματα, ενώ σημείωσε πως χρειαζόμαστε, περισσότερες ειδικότητες και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο και στα ΚΥ και πρότεινε να γίνουν άμεσα γρήγορες προσλήψεις, με σύντομες διαδικασίες ( 3μηνο).
Το θέμα του ΕΚΑΒ πρέπει να το δούμε ξεχωριστά υπογράμμισε η κ.Παγώνη και επισήμανε πως το Αιγαίο πρέπει να έχει δική της περιφέρεια γιατί η νησιωτική Ελλάδα έχει διαφορετικά προβλήματα . Ακόμα και τα προβλήματα του ΕΚΑΒ, αυτή η ΔΥΠΕ πρέπει να τα επιλύσει. Συνοψίζοντας τόνισε πως πρέπει να γίνουν προσλήψεις, να δοθούν κίνητρα σε νέους γιατρούς, χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και να δίνουμε τις προϋποθέσεις να μην φεύγουν οι νέοι γιατροί.
Για τους Κώους είπε χαρακτηριστικά πως είναι «άνθρωποι ι ζεστοί » και θέλουν να βοηθήσουν και πως μόνο «όλοι μαζί» μπορούμε να το παλέψουμε.
Σημείωσε πως σε κάθε θέση, ακόμα και σε αυτή της διοίκησης πρέπει να μπαίνουν εξειδικευμένα πρόσωπα για να δίνουν λύσεις , τόνισε πως είναι αναγκαίο να υπάρχει συνεχή εκπαίδευση των γιατρών και να υπάρχει εξέλιξη.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ……………… ρε πως τολμάς και κανεις ταξιδάκια ενώ είσαι υπεύθυνη για χιλιάδες θανατους????? Μπραβο στους κωους….

    • Έτσι είναι αγαπητέ μου, πενήντα τοις εκατό πήρε η συμμορία του Κούλη στις εκλογές του Μαΐου! Η μαντάμ ήρθε για ταξιδακι αναψυχής, όχι για να λύσει κανένα πρόβλημα! Στέλεχος της ΝΔ είναι.

  2. … Στη Αμερική και Γερμανία τους καθησαν στο σκαμνί και στην Ελλάδα τους μοιράζουμε και δωράκια…

  3. Ήρθε και η κυρα- Ματίνα να μας λύσει τα προβλήματα μας!!! Εδώ δεν μπορεί να ελέγξει την …… , κατά τα άλλα θα μας σώσει!!! Δεν φταίει αυτή όμως, εσείς φταίτε που την πήρατε και αυτή με το καλό , μέσα στο γλύψιμο και την κολακεία!! Ααααα ξέχασα, πέθανε σήμερα κανένας, έτσι, ξαφνικά και απροσδόκητα?

  4. κυριε καμπανη βλεπω την κυρια παγωνη, να γινεται υπουργος υγειας και συ να γινεσαι υφυπουργος. ετσι κιαλιως ξερουμε που την εχει γραμμενη την υγεια η νεα δημοκρατια!!

  5. Βρε κούτα δεν υπάρχουν προβλήματα στην υγεία. Η Παγωνη νοιάζεται για εσάς και για να μην ταλαιπώρηστε σας εγγυάται απευθείας…. νεκροκρεβατο…. Τι να ταλαιπώρηστε στα ράντζα. Και που να βρεις κρεβάτι σε μ.ε.θ.Με τα φολια που υποχρέωνε και διαφήμιζε σαν βαπορακι τα θέματα υγείας λύθηκαν. Απλα τώρα υπάρχει συνωστισμός στα γραφεία κηδειων…. Ε και γι αυτό θα την κατηγορήσουμε????

  6. Εσυ που ζητάς βοηθεια… Άρχισε να ψάχνεσαι λίγο. Οντως χρειάζεσαι βοήθεια… Αν ακόμα πιστεύεις το σενάριο της Παγωνη…. Ο κόσμος το χει τούμπανο κι εσύ….. Στην κοσμαρα σου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ