ΕΚΒΣΔ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

8
5598

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πέμπτη 15 Ιούνη 2023 στις 7:30μ.μ. Πλ. Καζούλη

 

78 άνθρωποι (μέχρι στιγμής)  πνιγμένοι στα ανοιχτά της Πύλου.

Άλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αυτή την φορά με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες.

Ένοχες οι ίδιες  πολιτικές. Αυτές   που βάζουν πάνω από τις ζωές των ανθρώπων τα κέρδη των λίγων

Υπεύθυνες  όλες οι κυβερνήσεις που ακολουθούν την πολιτική της έντασης της καταστολής με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών.

Μετέτρεψαν τις θάλασσες μας σε υγρούς τάφους!

Δεν θα συμβιβαστούμε με το έγκλημα!

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης.

Να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους που για τα κέρδη των λίγων γεννάνε φτώχεια, προσφυγιά, θάνατο.

Να διεκδικήσουμε την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

14/06/2023

 

Β΄ ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Θρηνούμε για άλλη  μια  φορά μια  νέα τραγωδία!

Για  τους δεκάδες νεκρούς και  τους εκατοντάδες αγνοούμενους του  ναυαγίου στην   Πύλο.

Ένα ακόμα ναυάγιο που μόνο θλίψη μπορεί να γεμίσει όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος. Θλίψη αλλά και οργή, όταν συλλογίζεσαι την πυκνότητα αυτών των «δυστυχημάτων». Γιατί αυτό το ναυάγιο είναι μέρος του διαχρονικού εγκλήματος που συντελείται στα νερά της Μεσογείου, στα νερά του Αιγαίου με θύματα τους ξεριζωμένους που προσπαθούν να σωθούν από τους πολέμους, από τη φτώχεια και την εξαθλίωση.     Πολέμους που υποκινούνται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που ισοπεδώνουν χώρες και φέρνουν σε απόγνωση τους λαούς. Τους φέρνουν σε τέτοια απελπισία  που, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη Σκύλλα, πέφτουν στη Χάρυβδη των διακινητών ανθρώπινων ψυχών.

Επειδή θέλουμε να  λεγόμαστε άνθρωποι , δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα !

Δεν μπορούμε να θεωρούμε «κανονικότητα» τη μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα νεκρών, να πνίγονται εκατοντάδες νέοι άνθρωποι, γυναίκες, μικρά παιδιά δίπλα μας και εμείς να «κοιτάμε τη δουλειά μας». Χτίζουμε τείχος προστασίας των κατατρεγμένων ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Αναδεικνύουμε τους πραγματικούς ενόχους αυτών των εγκλημάτων.

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο. Να εξασφαλιστεί η  μετάβασή  τους  στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους,  να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού τους.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις  και  στους πολέμους.

Καλούμε  όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς  σε μαζική συμμετοχή στην  συγκέντρωση  , σήμερα 15  Ιούνη ,  στις  7.30΄ μ.μ., στην πλατεία Καζούλη στην Κω.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν βλέπω καμία διαμαρτυρία κατά των φυσικών δολοφόνων, κράτη (ονόματα δεν λέμε), ΜΚΟ, τοπικών υποστηρικτών στην διάπραξη των φόνων (φόρτωση και υποδοχή) και άλλων παρατρεχάμενων. Διαβάζω ότι οι διακινητές σ΄αυτή την περίπτωση της Πύλου πήραν πέντε με έξη χιλιάδες δολάρια το άτομο, για το ταξίδι χωρίς επιστροφή. Κάνετε τον λογαριασμό, πολλά τα λεφτά ρε μάγκες, δολοφονικό παιχνίδι με τις ψυχές άμοιρων ανθρώπων. Ντρέπομαι για τον εαυτόν μου σαν άνθρωπο. Δεν ξέρω για τους άλλους.

  2. και τι θα κάνετε ρε κουμούνια στην συγκέντρωση; Έκκληση στον Στάλιν να επαναφέρει τους λαθρομετανάστες; Μήπως να πηγειβατε ομαδικώς στο σημείο του ναυαγίου να βοηθήσετε αφού εισι δηλωμένοι λ αντί να μαζευτείτε καί να λέτε ..ίες με τις ντουντούκες;

  3. για τα δικα μας παιδια στ Τεμπη ομως ουτε λογος, ουτε τριημερο πενθους ουτε διμαρτυρια, γελοιοι

  4. Έπεσε σήμα από το κομμα και σε όλη την Ελλάδα βγήκαν τα πρόβατα.Σου λέει στις τραγωδίες μαζεύουμε ψήφους.Αυτό είναι το ΚΚΕ .Ψηφίστε το να γίνουμε εμείς λαθρομετανάστες.Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.Να προκόψουμε.

  5. Γιατί δεν πηγαίνετε στην Αφρική την Τουρκία ηστον τόπο τού εγκλήματος να κάνεται εκεί διαμαρτυρία??? Αυθεντικοί ένοχοι!!! Να κάνεται εκεί τις ντουντούκες σας! Εκεί έχει και οθωμανικό δίκαιο!!! Μόνο για χαβαλέ είστε!!!

  6. Αν αυτό δεν είναι ψεκασμός τότε τι είναι;;;πριν λίγο καιρό είχαμε την δολοφονία 60 ανθρώπων στα Τέμπη με ταυτοποιημενους φονιάδες.Αυτους τους οποίους εκλέξαμε μετά από λίγο καιρό με 70%(και λέω τόσο γιατί την ευθύνη την παιρνουν οι τελευταίες κυβερνήσεις με πρωταιτια την ΝΔ).Τους ψηφίσαμε δηλαδή οι τρεις στους τεσσερις.Κουκουλωθηκε σκεπάστηκε καλά και προχωραμε.Και δεν κουνήθηκε φύλλο,δεν βγήκε κανένας δικός μας για διαμαρτυρία.Και χθες σκάνε δύο γεγονότα στο νησί τα οποία θα έπρεπε(σε κανονικούς ανθρώπους να μας προβληματίσουν σφόδρα).Επίσης μια γυναίκα πέθανε στον τόπο μας με εντελώς αναξιοπρεπη τρόπο.Και αντί να κάνουμε αναστα το νησί βγήκαν να διαμαρτυρηθουνε κάποιοι προφανώς καθοδηγούμενοι να διαμαρτυρηθουνε για τον πνιγμό ανθρώπων που στο κάτω κάτω δεν φέρουμε καμμία ευθύνη,και ούτε και τους καλέσαμε.Αν αυτό δεν είναι ψεκασμός……

  7. εάν έχεις καταλάβει ανθρωποειδες, μιλάμε για 100αδες γυναικόπαιδα πνιγμένα σε ένα αμπάρι στον πάτο της θάλασσας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ