Μάνος Κόνσολας: Μεγάλη διπλωματική επιτυχία για τη χώρα μας, η χθεσινή συμφωνία στην Ε.Ε. για το μεταναστευτικό

1
2354

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Μεγάλη διπλωματική επιτυχία για τη χώρα μας, η χθεσινή συμφωνία στην Ε.Ε. για το μεταναστευτικό»

 

Στη νέα συμφωνία που επετεύχθη χθες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό, αναφέρθηκε ο Μάνος Κόνσολας, τονίζοντας ότι ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία υποχρεωτικού μηχανισμού αλληλεγγύης, μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε., κάτι που αποτελούσε αίτημα της χώρας μας επί σειρά ετών.

Συγκεκριμένα:

– Καθιερώνονται υποχρεωτικές συνοριακές διαδικασίες, με σκοπό να αξιολογηθεί γρήγορα στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. εάν οι αιτήσεις  ασύλου είναι αβάσιμες ή απαράδεκτες.

Τα άτομα που υπόκεινται στη διαδικασία ασύλου στα σύνορα δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην επικράτεια του κράτους μέλους.

– Η συνολική διάρκεια των διαδικασιών ασύλου και επιστροφής δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.

– Θα συνεισφέρουν όλες οι χώρες στη διαχείριση και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

– Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα μπορούν να κρίνουν ποια τρίτη χώρα θεωρείται ασφαλής, προκειμένου να επιστρέφουν εκεί οι παράτυποι μετανάστες.

– Αποτρέπεται το ενδεχόμενο υπερφόρτωσης των συνοριακών των νησιωτικών περιοχών της χώρας από πιέσεις που σχετίζονται με διαδικασίες ασύλου.

– Γίνεται σαφές ότι θα λαμβάνεται υπόψη η έννοια της εθνικής ασφαλείας στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Όπως επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας: «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέτυχε να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές.

Οι αφίξεις στην Ελλάδα το 2022 αποτελούν μόλις το 5% των συνολικών αφίξεων της Ε.Ε., όταν το 2015 αποτελούσαν άνω του 75%.

Μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στο νησιωτικό χώρο.

Η Ελλάδα συνεχίζει να διασώζει ανθρώπους αλλά έστειλε και στέλνει το μήνυμα ότι τα θαλάσσια σύνορά της φρουρούνται.

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο μεταναστευτικό έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, γεγονός που αποδείχθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου και θα επιβεβαιωθεί στις 25 Ιουνίου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ