Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης μελέτης διερεύνησης ακτομηχανικών προβλημάτων της παραλίας των Πάλων Νισύρου

0
4396

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΩΝ

 

Υπεγράφη την 25η Μαΐου η σύμβαση ανάθεσης για την εκπόνησης της μελέτης που αφορά στο έργο «Διερεύνηση ακτομηχανικών προβλημάτων παραλίας Πάλων», από τον αναπτυξιακό οργανισμό «ΚΩ.Α.Ν.». Στόχος είναι με την εφαρμογή της μελέτη αυτής να  υπάρξει οριστική επίλυση του προβλήματος που δημιουργείται κάθε χρόνο με την συσσώρευση άμμου στην είσοδο της μαρίνας Πάλων που μεταφέρεται από την παραλία.

Πρόκειται για ένα έργο κρίσιμης σημασίας, το οποίο θα καταστήσει λειτουργική τη μαρίνα σε όλη τη διάρκεια του έτους και θα συμβάλει στο να επανέλθει η παραλία των Πάλων στην κατάσταση που ήταν πρίν είκοσι περίπου έτη, προτού κατασκευαστεί ο μόλος στην είσοδο της μαρίνας.

Ειδικότερα, με την παρούσα σύμβαση θα παραχθούν οι παρακάτω υπηρεσίες:

  1. Τοπογραφική – Βυθομετρική αποτύπωση 2. Ακτομηχανική διερεύνηση

2.1 Δειγματοληψίες – Υπολογισμοί • Ενδεικτικές επιφανειακές δειγματοληψίες (ιζηματομετρήσεις πυθμένα) • Συλλογή στοιχείων και ιστορική εξέλιξης ακτής • Υπολογισμός στερεοπαροχής ρέματος

2.2 Προσομοιώσεις • Μαθηματική προσομοίωση κυμάτων.

Ο μελετητής έχει υποχρέωση παράδοσης της μελέτης όχι αργότερα από έξι μήνες.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε ένα ακόμη έργο που θα είναι πλήρως λειτουργικό και στοχεύει στην ευημερία των πολιτών και την αύξηση της  οικονομικής δραστηριότητας.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε: « Υλοποιούμε το πρόγραμμα μας και τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Η Νίσυρος αλλάζει, η Νίσυρος προχωρεί με γοργά βήματα προόδου. Μετά την επίτευξη του μεγάλου έργου της χάραξης οριογραμμής αιγιαλού και παραλίας προχωρούμε στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στον οικισμό των Πάλων με τις πρόχειρες παρεμβάσεις και τη μη εφαρμογή της μελέτης κατασκευής του μόλου στη μαρίνα των Πάλων. Με επιμονή και συνεχή δουλειά υπερβαίνουμε όλα τα εμπόδια, πολλές φορές με καθυστερήσεις λόγω της γραφειοκρατίας. Τηρούμε το πρόγραμμα μας και τις υποσχέσεις μας που γνώμονα έχουν την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Η Δημοτική αρχή έχει προτεραιότητα η επένδυση χρημάτων του Δήμου μας να είναι ανταποδοτικά για την κοινωνία και την οικονομία του νησιού μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ