Α. Μεταξάς: Είναι λυπηρό να απαξιώνεται από θεσμικούς φορείς της Κω το έργο που γίνεται στο Κ.Υ. Αντιμάχειας

8
10604

Με αφορμή την δημοσίευση ρεπορτάζ στην εφημερίδα «καθημερινή» για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το νησί μας και την αναφορά της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Κω κ. Καρανάσιου ότι στο Κ.Υ. Αντιμάχειας γίνεται μόνο συνταγογράφηση, Ο ιατρός του Κ.Υ. Αντιμάχειας κ. Αναστάσιος Μεταξάς απάντησε σχετικά:

«Πριν από λίγο καιρό υπήρξε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ” υπό τον τίτλο “Κως: Αθωράκιστο το νοσοκομείο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου”, το οποίο υπέγραψε η δημοσιογράφος Δήμητρα Τριανταφύλλου. Στο δημοσίευμα περιέχεται συνέντευξη της κα Καρανάσιου Γαρυφαλιάς, προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου μας.

Η κα Καρανάσιου είχε αναφερθεί στο Π.Ι. Αντιμάχειας δηλώνοντας ότι υπάρχει ένας ιατρός που «απλώς συνταγογραφεί». Έσπευσε να τοποθετηθεί και να μεταφέρει μια εσφαλμένη εικόνα για τη λειτουργία του Π.Ι. Αντιμάχειας. Αν και υγειονομικός, δεν έχει επισκεφτεί και δεν έχει ασχοληθεί με το γεγονός, ότι το Π.Ι. Αντιμάχειας αντιμετωπίζει καθημερινά δεκάδες περιστατικά με τις δέουσες υπηρεσίες και ότι συμβάλει δυναμικά στη μείωση των περιστατικών, που καταλήγουν στο νοσοκομείο παρά τα πολλά προβλήματα, όπως υποστελέχωση, υπερφόρτωση εργασίας, χωρίς τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη, συνεργείο καθαρισμού και πολλών άλλων ελλείψεων. Επίσης, με αυτές τις δηλώσεις προσβάλλεται το εθελοντικό έργο πολλών συμπολιτών μας, που συμβάλλουν καθοριστικά στην επίλυση πολλών προβλημάτων, που ταλαιπωρούν το Κ.Υ. Συνολικά βάλλεται η προσπάθεια να κρατηθεί η παροχή δημόσιας υγείας στην Αντιμάχεια.

Η «Καθημερινή», προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, προέβη άμεσα κατά τον προβλεπόμενο στο νόμο τρόπο, σε αποκατάσταση. Η Κα Καρανάσιου ήλπιζα ότι θα έβρισκε το θάρρος και το ψυχικό σθένος, πρωτίστως ως υγειονομικός και δευτερευόντως ως συνδικαλίστρια, να αποκαταστήσει δημόσια την αλήθεια που η ίδια με τις δηλώσεις της, έπληξε. Δεν το έπραξε όμως.

Εδώ θα ήθελα να απαντήσω σε άλλες δυο ατυχείς δηλώσεις, από δημόσια πρόσωπα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω στις 20/4/23. Πρόκειται για την Αντιδήμαρχο Κα Γεωργία Κασσιώτη που παραδέχεται ως μοναδική πρωτοβάθμια μονάδα υγείας την ΤΟΜΥ και τον Αντιδήμαρχο Κο Καλλούδη Γιάννη, που δήλωσε ότι ο εξοπλισμός του ΚΥ, πιθανότατα να τον έχουν πάρει ή γενικά και αόριστα ότι έχει χαθεί. Στην πρώτη, αντιπαραθέτω ότι το 2022 εξυπηρετήθηκαν περίπου 10.000 περιστατικά με όλες τις δέουσες υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας παράλληλα και εκατοντάδες επείγοντα. Στον δεύτερο, από το καλοκαίρι του 2015 έχει καταγραφεί όλο το υλικό του ΚΥ, από τότε φυλάσσεται και συντηρείται με τεράστιο συλλογικό εθελοντικό έργο, επιπλέον αυξήθηκε λόγω των δωρεών.

Είναι λυπηρό να απαξιώνεται άδικα το έργο μιας δημόσιας δομής υγείας, να υποτιμάται ο αγώνας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΠΙ Αντιμάχειας, να υποβαθμίζεται και να αγνοείται η εθελοντική προσφορά.

Οι υγειονομικοί και τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά στις δημόσιες δηλώσεις τους για τα σοβαρά ζητήματα της δημόσιας υγείας, που βασανίζουν τη τοπική κοινωνία, πρέπει να διακατέχονται από υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Ας μου επιτραπεί, μετά από 8 χρόνια αγώνα ως Κώος ιατρός, να εκφράσω την επιθυμία όσον αφορά το ΚΥ Αντιμάχειας, Φορείς και Κόσμος να διεκδικήσουμε δυναμικά τη δημιουργία οργανισμού, που θα εξασφάλιζε την 24ωρη λειτουργία του και να μην πάει χαμένο όλο το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Τέτοιες δηλώσεις, όμως, σίγουρα δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση”.

Σας παραθέτουμε το σχετικό link της «Καθημερινής»

https://www.kathimerini.gr/society/562322851/kos-athorakisto-to-nosokomeio-prin-tin-enarxi-tis-toyristikis-periodoy/

 

 

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είναι απαράδεκτο και υποτιμητικό να εκφράζονται δημόσια κάποιοι και να απαξιωνουν το έργο που προσφέρουν στο κέντρο υγείας ο κύριος Μεταξάς και το προσωπικό. Μας υποτιμά και μας σαν κατοίκους της Αντιμαχειας γιατί δηλώνουν άσχετοι με το θέμα και οι δηλώσεις τους δεν βοηθούν. Κρίμα μετά από τόσα χρόνια που κάποιοι εθελοτυφλουν. Θα στηρίζουμε το γιατρό και το προσωπικό γιατί το αξίζουν!!!!Κύριε Μεταξά συνεχίστε το έργο σας!!! Σας έχουμε ανάγκη και θα σας στηρίζουμε πάντα!!!!

 2. Αντιμαχιτης κάτοικος Αθήνας που έχει γονείς στο χωριό και τρέχεις όταν χρειάζεται

  Κύριε Μεταξά θυμάμαι τα λόγια που σου είπε ο πατέρας μου όταν πρωτοήρθες στο χωριο(το σκέφτηκες καλά; Στην Αντιμάχεια ήρθες) είχε δίκιο τελικά.Το κτίριο και υποδομές θα στελεχώσουν τέλεια είναι ιδιωτικό κέντρο έτσι δεν είναι; Για αυτό τόσο πόλεμο στο πρόσωπό σου αλλά από αντιμαχητές; Τι κέρδος έχουν; Πού αποσκοπούν;

 3. Που εξυπηρέτησε S 10.000 περιστατικά Γιατί όλα κατεβαίνουνε στο νοσοκομείο γιατί όλα τα περιφερειακά ιατρεία στέλνουν με παραπεμπτικά στο νοσοκομείο γιατί στην τελική το νοσοκομείο είδε 20.000 περιστατικά στο 22.

  • Αν θες μάθε για πιο λόγο υπάρχουν τα νοσοκομεία και για πιο τα κ.υ. και π.ι..
   Είσαι από αυτούς που θέλουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς αν είναι δυνατόν στο σπίτι του μη χάσει χρόνο και παν οι δουλειες πίσω…
   Με τέτοιες συμπεριφορές απέναντι σε επιστήμονες περιμένετε να ρθουν γιατροί στο νησί μας….

 4. Τι νόημα έχουν όλα αυτά που γράφετε εάν δεν λειτουργήσει ποτέ το έρμο κέντρο υγείας σωστά τρέχουμε ποτέ Αθήνα ποτέ Ρόδο όπου βρούμε

  Μάλιστα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ