Ακρωτηριάστηκαν τέσσερα δάχτυλα από κροτίδα 13χρονου από τη Σύμη που στέκονταν με τον πατέρα του στην Ανάσταση

1
12837

Σύμη: Ακρωτηριάστηκαν τα τέσσερα δάχτυλα του 13χρονου – Έσκασε κροτίδα πάνω του

Το παιδί μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο «Παίδων Αγία Σοφία» – Ακρωτηριάστηκε και 14χρονος στο Αγκίστρι – 7χρονη υπέστη εγκαύματα στη Ρόδο

paidwn_agia_sofia_xr

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε στο χέρι και στο πρόσωπο ο 13χρονος από τη Σύμη, το ένα από τα τρία παιδιά που τραυματίστηκαν σοβαρά το βράδυ της Ανάστασης από ρίψη βεγγαλικών και κροτίδων.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr το περιστατικό με τον 13χρονο που ακρωτηριάστηκε μερικώς στα δάχτυλα του δεξιού του χεριού, σημειώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Σύμη όταν έσκασε πάνω του κροτίδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 13χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου και νοσηλεύεται, ήταν δίπλα στον πατέρα του στο προαύλιο της εκκλησίας.

Μαρτυρίες αναφέρουν, δε, ότι σε μικρή απόσταση από τον 13χρονο βρίσκονταν παιδικά καρεκλάκια με δύο μωρά.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στη Ρόδο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα

Σοβαρό ατύχημα με ακρωτηριασμό δαχτύλων του δεξιού του χεριού σημειώθηκε την ώρα της Ανάστασης στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στηΣύμη όταν κροτίδα εξερράγη στα δίπλα του, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ρ» ένας 13χρονος την ώρα που βρίσκονταν με τον πατέρα του στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου στη Σύμη, έσκασε πάνω του μια κροτίδα, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό σε δάχτυλα του δεξιού του χεριού και να υποστεί σοβαρό θλαστικό τραύμα στο πρόσωπο.

Δίπλα ακριβώς από το σημείο που σημειώθηκε το θλιβερό περιστατικό, όπως δήλωσαν στη «Ρ» κάτοικοι της Σύμης, βρίσκονταν παιδικά καρεκλάκια με δύο μωρά!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα πήγε ελικόπτερο στο νησί και από εκεί με μια μικρή στάση στη Ρόδο, ο 13χρονος μεταφέρθηκε με αεροσκάφος στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Σημειώνεται ότι και στη Ρόδο, το βράδυ της Ανάστασης, ένα 7χρονο κοριτσάκι υπέστη εγκαύματα και τραυματισμό στο πρόσωπο, όταν βεγγαλικό ή φιαλίδιο γκαζιού που είχε τοποθετηθεί στη φωτιά, εξερράγη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για ακρωτηριασμό από τις φάλαγγες τεσσάρων δαχτύλων όπως και τραύμα στο πρόσωπο. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και γύρω στις 2 τα ξημερώματα πήγε ελικόπτερο στο νησί και από εκεί με μια μικρή στάση στη Κω, ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.

Πύλος: Τραυματισμός 8χρονου παιδιού από κροτίδα που έσκασε στα χέρια του

Πάσχα 2023 – Πύλος: Τραυματισμός 8χρονου παιδιού από κροτίδα που έσκασε στα χέρια του

Ανάστατη η Πύλος από το ατύχημα που σημειώθηκε έξω από εκκλησία. Ο τραυματισμός του 8χρονου παιδιού σημειώθηκε από κροτίδα

Η Πύλος στο επίκεντρο μετά τον τραυματισμό ενός 8χρονου αγοριού έξω από εκκλησία. Το παιδί είδε μια κροτίδα στο έδαφος και την έπιασε. Προσπάθησε να την ανάψει αλλά πριν προλάβει να την πετάξει, έσκασε στα χέρια του. Οι γονείς μετέφεραν τον γιο τους σε νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί έκριναν πως το παιδί πρέπει να μεταφερθεί στο Παίδων της Αθήνας. Ο μικρός έχει τραυματιστεί σοβαρά στον αντίχειρα του χεριού του. Το φετινό Πάσχα είναι πιθανότατα το πιο δύσκολο που έχει περάσει ο ίδιος και οι στενοί συγγενείς του.

Αγκίστρι: 14χρονος ακρωτηριάστηκε και υπέστη πολλαπλά εγκαύματα από κροτίδα

Νοσηλεύεται στην πλαστική χειρουργική του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία»

email sharing button

Δυστυχώς και φέτος βαρύ είναι το τίμημα από το έθιμο με τα βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης καθώς πολλά παιδιά υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, όπως εγκαύματα και ακρωτηριασμούς.

Στο Αγκίστρι μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ του Σαββάτου η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά και ένα αγόρι 14 ετών τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία».

«Αδέσποτη» η κροτίδα που έπληξε τον εννιάχρονο στο μάτι το βράδυ του Μ. Σαββάτου στη Λάρνακα

«Αδέσποτη» φαίνεται να ήταν η κροτίδα που τραυμάτισε το εννιάχρονο αγόρι σε περίβολο εκκλησίας στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ ο εννιάχρονος βρισκόταν με την οικογένειά του στον περίβολο της εκκλησίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, κροτίδα που προήλθε από νεαρούς που επιδίδονταν στο επικίνδυνο έθιμο, τον έπληξε στο μάτι.

Ακολούθως, το εννιάχρονο παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει επιφανειακό εξωτερικό τραύμα στο μάτι.

Αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, έλαβε εξιτήριο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής οι γονείς δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία για το περιστατικό.

Τέσσερις τραυματίες στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας τρεις άντρες ηλικίας 30, 28 και 27 ετών αντίστοιχα τραυματίστηκαν σοβαρά την ώρα της Ανάστασης στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου όταν ανεφλέγη και εξερράγη κουτί με 30 κροτίδες που μετέφεραν.

Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να διακομίζονται στην Τρίπολη λόγω των εγκαυμάτων που έφεραν στα χέρια και το στήθος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ