Ύστατος αποχαιρετισμός από Αλ. Μαρκόγλου – Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Μανώλη Τσιγαρά

0
8217

ΣΥΛΛYΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΙΓΑΡΑ  

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του αγαπητού συμπολίτη μας Μανώλη Τσιγαρά. Ο εκλιπών υπήρξε εμπνευστής και πρωτεργάτης της ανέγερσης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού. «Πετρουμιανός» στην καταγωγή διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και επί έτη πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κω «ο Ηρόδοτος». Το ήθος, η ευγένεια και η δύναμη ψυχής που διέθετε τον χαρακτήριζαν ως άνθρωπο. Πάντα προσέφερε με ανιδιοτέλεια στον συνάνθρωπο και στον τόπο του αποδίδοντας φόρο τιμής στους Μικρασιάτες προγόνους του και στον προστάτη τους  Άγιο Γεώργιο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Εύχομαι στους οικείους και τους συγγενείς του την από Θεού παρηγοριά.

 

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

 

Καμπανής Ιωάννης

Ψήφισμα για την εκδημία του Επιτίμου Προέδρου του Συλλόγου Εμμανουήλ Τσιγαρά

Το Δ.Σ. Συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών Κω «Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ», μετά τη θλιβερή είδηση της εκδημίας του Επιτίμου Προέδρου του Συλλόγου μας Εμμανουήλ Τσιγαρά, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 11/4/2023, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1ον) Να παραστούν στην νεκρώσιμη ακολουθία τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

2ον) Να καταθέσει στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος.

3ον) Να εκφωνηθεί σύντομος επικήδειος λόγος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αλέκο Μαρκόγλου.

4ον) Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία, να επιδοθεί στους οικείους του και να δημοσιευτεί στα Τοπικά Μ.Ε.

 

Η Γραμματεύς                                                                  Ο Πρόεδρος

Σταματία Χατζηλάου                                                 Αλέξανδρος Μαρκόγλου

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Ευάγγελος Χατζημιχαήλ – Ειρήνη Σβύνου – Νικόλαος Κανταρζής

Σταμάτιος Μαρκόγλου – Ανδρέας Χατζημιχαήλ – Βασίλειος Χατζηχριστοφής

Μιλτιάδης Τσιγαράς

 

ΥΣΤΑΤΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΙΓΑΡΑ

Με βαθιά οδύνη βρισκόμαστε σήμερα

στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κω, για να σου απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό και να σου αποτίσουμε την τιμή που σου πρέπει φίλτατε και αξιαγάπητε Πρόεδρέ μας.

Η συγκίνηση που μας διακατέχει είναι μεγάλη και βραδύνει τη σκέψη μας. Όμως, ως άνθρωπος που είχε το προνόμιο να συνεργαστεί μαζί σου τα τελευταία χρόνια και να τιμηθεί με τη φιλία σου, αλλά και από καθήκον αντικειμενικότητας και δικαιοσύνης, έχω χρέος να κάνω μία σύντομη αναφορά στην προσωπικότητα και στο έργο σου.

Πέρασες δύσκολα παιδικά χρόνια και κουβάλησες στους ώμους σου βαριά τα φορτία τις προσφυγιάς και τις καθημερινής βιοπάλης.  Με τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετώπισες, πλάστηκε μέσα σου ένας χαρακτήρας μεστωμένος και δυνατός, με κύρια γνωρίσματα την αυτοπεποίθηση και τη σιδερένια θέληση. Παράλληλα, από τους γονείς σου απέκτησες ακλόνητες βάσεις βαθιάς πίστης και αφοσίωσης προς το Θεό, αλλά και στέρεες αρχές ακεραιότητας και δικαιοσύνης, που τις εμπλούτισες με την αγάπη και την προσφορά προς το συνάνθρωπό σου.

Είχες την ευτυχία να δημιουργήσεις μία καλή και άξια οικογένεια, διότι ο Θεός σού χάρισε, όπως άλλωστε το άξιζες, μια πιστή, ενάρετη και ικανότατη σύζυγο, και τρία εξαίρετα παιδιά που θα συνεχίσουν να τιμούν το όνομά σου.

Υπήρξες εκ των εμπνευστών και πρωτεργατών της ίδρυσης του Συλλόγου μας, κυρίως όμως της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, του μνημείου της ιστορικής μνήμης των Κώων Μικρασιατών. Του μνημείου που θα αποτελεί διαχρονική υπόμνηση της τραγωδίας και φόρο τιμής για τις χαμένες αλλά ποτέ ξεχασμένες πατρίδες μας. Ευτύχησες να παραστείς στα Εγκαίνια του Ι.Ν. που οραματίστηκες και αφιέρωσες όλες σου τις δυνάμεις επί 20 και πλέον έτη, για το λόγο αυτό επάξια τιμήθηκες από το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ναθαναήλ για το έργο και την προσφορά σου, με το Χρυσό Σταυρό της Εκκλησίας της Δωδεκανήσου.

Αγαπητέ μας Μανώλη σε προπέμπουμε σήμερα στην τελευταία σου κατοικία, με λύπη και στεναγμό, όπως πρέπει να προπέμπουμε έναν πανάξιο σύζυγο, πατέρα και παππού. Σε κλαίνε οι συγγενείς σου. Σε κλαίνε οι φίλοι σου, σε κλαίνε οι συνεργάτες σου, σε κλαίνε οι Κώοι Μικρασιατές.

Ας είναι ανάλαφρο το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Κως, 11 Απριλίου 2023

Για το Σύλλογο Μικρασιατών Κω «Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ»

Ο Πρόεδρος

Αλέκος Μαρκόγλου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ