Με 36 συμμετοχές το σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω, στο 6ο Δημοτικό σχολείο

1
4032


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 9 Απριλίου, το σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής με χρήση Απινιδωτή, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κω στο Πλατάνι, από επτά πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κω, όπως επισήμανε ο κ. Αντώνης Τρουμούλης .
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 6ου δημοτικού σχολείου Κω, με τη συνεργασία της σχολικής επιτροπής του δήμου της Κω.
Στη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκτήσουν γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στην εκτίμηση και την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων που απειλούν την Υγεία αλλά και τη Ζωή συνανθρώπων μας. Ειδικότερα το σεμινάριο περιελάμβανε:
α). Επίδειξη δεξιοτήτων (σενάριο σε πραγματικό χρόνο) και Διάλεξη για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
β). Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων.
γ). Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (σενάριο σε πραγματικό χρόνο) και Διάλεξη για τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Πηγή: https://www.kostv.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ