Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 75ης επετείου της Ενσωμάτωσης

3
15584

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις του Δήμου Νισύρου για τον εορτασμό της 75ης επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ποταμίτισσας και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων, δήλωσε ότι «Μέσα στο πένθος και τη βαθιά θλίψη που αισθανόμαστε μετά το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, βρίσκομαι εδώ, στη Νίσυρο, για να τιμήσουμε μαζί όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Δωδεκανήσου και την επανένωσή της με τη μητέρα Πατρίδα πριν από 75 χρόνια».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «Ένα από τα φωτεινά ορόσημα στην ιστορία μας, που μας θυμίζει πάντα τη σημασία της εθνικής ευθύνης, ενότητας και ομοψυχίας στην επίτευξη ενός κοινού, ανώτερου σκοπού».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο Παναγίας Κυράς, ενώ μετά την παρέλαση, είχε συνομιλία με μαθητές του τοπικού σχολείου, που φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια πενθώντας τους νεκρούς των Τεμπών.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στα social media:

 

Με αφορμή την 75η Επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα , παρευρέθηκα μαζί με τον Περιφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο στις εκδηλώσεις εορτασμού , την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στην ακριτική Νίσυρο.
Με επίσημη προσκεκλημένη την Α.Ε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων και οι πρέπουσες τιμές στους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν για τη λευτεριά της Δωδεκανήσου. Συγχαρητηρια για την άψογη διοργάνωση στον Δήμαρχο Νισύρου, στο Δημοτικο Συμβούλιο, στην κα
Κουμεντου Ελένη, στους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Νισύρου και στην διοίκηση της 80 ΑΔΤΕ.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπερηφάνεια! Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας σήκωσαν πανό στην παρέλαση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία με πανό, πικέτες, συνθήματα. Από το λιμάνι Νισύρου στην πλατεία Ηρώων. Συγκίνηση και περηφάνια!

  2. Δεν είναι μόνο η κίνηση των μαθητών της Νισύρου να σταθούν απέναντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταγγέλλοντας το έγκλημα στα Τέμπη που συγκινεί !
    Συγκινεί και το σύνθημα που επέλεξαν οι μαθητές στο πανό τους !
    ΚΕΡΔΗ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ !
    Αν δεν είναι αυτό το σύνθημα ευθεία βολή στην καρδιά του σάπιου πολιτικού συστήματος που εχει ευαγγέλιο τα κέρδη τότε τι είναι ; Αυτο ακριβώς ειναι κι αυτό ειναι που τρομάζει και εχει κάνει τους κρατούντες της εξουσίας να χάσουν τον ύπνο τους και να κάνουν τα πάντα ώστε να στρέψουν την οργή των παιδιών σε άλλες ακίνδυνες για το αστικό πολιτικό σύστημα διαδρομές !

  3. Η πρώτη ερώτηση είναι να μας πει με ποιες χώρες συνορεύει η Ελλάδα προς βορρά. Θέλω να τ’ ακούω!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ