Π. Κουνάκης για πλειστηριασμούς: Έκθετη για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη υπέρ των funds

0
2390

Έκθετη για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση  του Κ. Μητσοτάκη, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, υπέρ των διαχειριστών των funds.  Ο πρωθυπουργός επιρρίπτει επανειλημμένα ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «άνοιγμα» των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων στο εσωτερικό της χώρας, την ώρα που ο ίδιος δεν προχώρησε σε καμία ουσιαστική παρέμβαση για την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τη φαρέτρα του κυβερνητικού επιτελείου, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για αρκετούς μήνες, κοσμεί ο  περίφημος εξωδικαστικός μηχανισμός, που αποδεδειγμένα δεν απέδωσε τα δέοντα. Άκαμπτος και ανελαστικός παρεμποδίζει τον οφειλέτη να τηρήσει τη ρύθμιση που έχει υπαχθεί μέχρι τέλους, με αποτέλεσμα οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων να βαλτώνουν συνεχώς και εν τέλει να εγκαταλείπονται.

Η κοινωνία άναυδη και απροστάτευτη παρακολουθεί έναν φαύλο κύκλο ανούσιων αντιπαραθέσεων μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που χιλιάδες δανειολήπτες βρίσκονται σε απόγνωση. Καμία ανάληψη ευθύνης από τις δύο πλευρές οι κυβερνήσεις των οποίων οδήγησαν στις δυσάρεστες εξελίξεις και ουδεμία ουσιαστική και ρεαλιστική παρέμβαση για την προστασία της περιουσίας και του μόχθου πολιτών που βρέθηκαν έρμαιο στα νύχια των funds.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενώ γνώριζε  τη ζοφερή κατάσταση που περιήλθε η κοινωνία κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – όπως ισχυρίζεται  – με την παραχώρηση των αδύναμων ελληνικών δανείων στα χέρια των funds, δεν προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα. Αντιθέτως, χρησιμοποίησε «μπαλώματα», αντί να προχωρήσει στην οριστική επίλυσή του.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι άλλη από τη  διασφάλιση της πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση του οποίου ήταν και η μόνη που άπλωσε δίχτυ προστασίας. Ποτέ άλλοτε δεν είδαμε παρόμοιες πρακτικές να εφαρμόζονται που δεν εμπεριείχαν ισχυρές διαπραγματευτικές δυνάμεις για την αποπληρωμή των χρεών των κόκκινων δανείων. Ένας κρατικός μηχανισμός διαχείρισής τους, απόλυτα συγκροτημένος σε διαφανές και δίκαιο πλαίσιο θα είχε αποτρέψει το «ξεπούλημα» τους στα χέρια απρόσωπων εταιριών πολλές φορές αγνώστου ταυτότητας.

Η κυβέρνηση επέλεξε με βάση τις γνωστές παλαιοκομματικές της αντιλήψεις, να βαδίσει μόνη της, απορρίπτοντας κάθε πρόταση που δεν ήταν δική της έμπνευση, παραδίδοντας τα κλειδιά χιλιάδων οικιών που αποτελούν την πρώτη κατοικία συμπατριωτών μας, στα funds.

Η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ για την προστασία της κύριας κατοικίας των ευάλωτων δανειοληπτών είναι η μόνη εφαρμόσιμη και ρεαλιστική πρόταση και η αποδοχή της από όλες τις παρατάξεις θα θωράκιζε τη μεσαία τάξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ