Συμβασιούχοι Εφορίας Αρχαιοτήτων: Για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με το ζήτημα της μη καταβολής δεδουλευμένων

5
795

Οι  συμβασιούχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου απασχολούμενοι στα έργα με σημείο αναφοράς την Κέφαλο, τις Μαύρικες και τα Σφαγεία, βρίσκονται αντιμέτωποι, για άλλη μία φορά, με το ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους.  Με λίγα λόγια, το ίδιο το Υπουργείο ακυρώνει με την απάθειά του το άρθρο  58 Ν. 4635/2019, στο οποίο αναγράφεται αυτολεξεί ότι «θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η πέραν των δύο (2) μηνών καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης».

Το προσωπικό των έργων αποτελείται τόσο από μόνιμους κατοίκους του νησιού όσο και από εργαζόμενους που έχουν έρθει από άλλα μέρη της Ελλάδας. Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, οι εργαζόμενοι μένουν απληρωτοι. Σε μία περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών αποτελεί σοβαρότατο ζήτημα βιοπορισμού.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η εν λόγω καθυστέρηση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Απεναντίας, είναι ξεκαθαρη επιλογη της εφορειας διοτι ειναι κάτι το οποίο, το βιώνουν επανειλημμένως. Από τη στιγμή που οι υπάλληλοι τηρούν από την πλευρά τους τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με το Υπουργείο, μέσω της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, παρέχοντας συστηματικά τις υπηρεσίες τους, δεν έχει καμία δικαιολογία το Υπουργείο να μην τηρεί τη συμφωνία, μη καταβάλλοντας τους μισθούς.

 

                                                           ΖΗΤΑΜΕ

                                   αμεση καταβολη των δεδουλευμενων

                    καμια επιπλεον καθυστερηση  στους μισθους μας

ασφαλες περιβαλλον κ σταθερη εργασια

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι επιμένετε να δουλεύετε σε αυτούς;Αφιυ δεν πληρώνουν;Τόσες δουλειές υπάρχουν στο νησί.

  2. Η διαμαρτυρία της εβδομάδας.Δειτε πως λειτουργεί: Καθε ένας κομμουνιστής έχει και ένα σωματείο (ολιγομελές πάντα) που προεδρεύει.Καθε εβδομάδα εκ περιτροπής κάνουν στάση εργασίας, απεργία, πορεία, διαμαρτυρία, δελτίο τύπου.Ειναι η δραστηριότητα που στέλνουν στο κόμμα για την ύπαρξη τους.Μια φορά την εβδομάδα το κόμμα επιβραβεύει την προσπάθεια τους στέλνοντας τον Ριζοσπάστη που υποτίθεται διανέμεται δωρεάν, αλλά τον πληρώνουν και αυτόν με συνδρομή για να εκδίδεται.Αρα 15 μέλη στην Κω έχουν περίπου τόσα σωματεία που κάνουν αισθητή την παρουσία τους κάθε τόσο και πάλι από την αρχή.Τοσο απλά.Ουστ κ@πρ@σκ@λ@…..

    • βρε ξεφτιλα δεξιε,
      για το γεγονος οτι, η κυβερνηση σου, απο το 2019 και μετα, εχει ακομα πεσμενα τα αρχαια απο τον σεισμο
      θα μας πεις κατι και ροκανιζετε τα χρηματα της ευρωπαικης ενωσης η δεν συμφερει και δεν αξιζει να σχολιασεις?….

    • ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ
      ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΛΑΒΑ.
      ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ
      ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ