Ρόδος: Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Νικόλαος Μανουσάκης

0
1726

 

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Νικόλαος Μανουσάκης

Σε ηλικία 75 ετών, έφυγε σήμερα από τη ζωή και κηδεύεται αύριο το απόγευμα, ο εκπαιδευτικός Νικόλαος Μανουσάκης, από την Αρνίθα.

Η κηδεία του, όπως ανακοίνωσε ο γιος του Γιώργος, θα γίνει την Παρασκευή στις 15:30 από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αρνίθας.

Ο Νίκος Μανουσάκης, είχε υπηρετήσει σε σχολεία της Ρόδου, ενώ διετέλεσε και διευθυντής στην Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) στη Νομαρχία Δωδεκανήσου, όταν ήταν νομάρχης ο Σάββας Καραγιάννης.

Ανήκε στους πιστούς, αγνούς ιδεολόγους της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησε επί πολλές δεκαετίες ως απλό μέλος.

Ο Νίκος Μανουσάκης, είχε πολλούς φίλους σε όλη τη Ρόδο. Τα τελευταία χρόνια η υγεία του δοκιμάστηκε και αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα τα οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Νίκου Μανουσάκη:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο του Νίκου Μανουσάκη. Του ανθρώπου που με ήθος, συνέπεια, ανιδιοτέλεια, εργατικότητα προσέφερε στην κοινωνία της Ρόδου και ειδικότερα της Νότιας Ρόδου. Ως εκπαιδευτικός, αγρότης και αυτοδιοικητικός συνέβαλε στην κοινωνική και οικονομική προκοπή του τόπου μας. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του. Η μνήμη του να είναι αιώνια.»

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή  Ιωάννη Παππά

Ο αδόκητος θάνατος του καλού μου φίλου Νίκου Μανουσάκη μας γεμίζει μεγάλη θλίψη.

Ένας σπουδαίος δάσκαλος, γνήσιος πατριώτης και μαχητής της παράταξης, που αγαπούσε και αγωνιζόταν για τον τόπο του. Έφυγε από κοντά μας πρόωρα, αλλά ότι άφησε πίσω του θα παραμείνει ανεξίτηλο στον χρόνο και θα μας τον θυμίζει διαχρονικά.

Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη , καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου προς την οικογένεια και τους οικείους του.

Αγαπητέ φίλε καλό ταξίδι.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, κος Γιάννης Βασιλάκης αναφέρει:

«Στο καλό καλέ μου φίλε Νίκο. Ήσουν πάντα σωστός και δίκαιος.

Δεν έδωσες μόνο μαθήματα αξίας στους μαθητές σου σαν δάσκαλος, αλλά έδωσες και σε μας μαθήματα ανθρωπιάς. Πάντα παρών, μαζί με όλους μας στους αγώνες της παράταξης.

Σ αγαπούσαμε όλοι. Όλοι οι φίλοι μας. Όλων των παρατάξεων. Πάντα είχαν τον καλό λόγο για σένα.

Δεν έφυγες… Μαζί μας, μέσα στην ψυχή μας θα υπάρχεις για πάντα.»

Συλλυπητήριο μήνυμα του πρώην βουλευτή Δημήτρη Γάκη

Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του δάσκαλου Νίκου Μανουσάκη.
Ο Νίκος ήταν ένας ταπεινός αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρός και ασυμβίβαστος χαρακτήρας. Τιμούσε την φιλία και την ειλικρίνεια. Είχε σαν οδηγό του τις αδιαπραγμάτευτες αρχές που πίστευε και υπηρετούσε.
Όσοι συναντηθήκαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του την περίοδο της νομαρχίας Καραγιάννη γνωρίσαμε ένα παθιασμένο άνθρωπο με δυο μεγάλες αγάπες. Την εκπαίδευση, το σχολιό, τα παιδιά και την αγροτική ζωή, τη γη, το όργωμα της.
Είχε πετύχει μια αρμονική συνύπαρξη τους. Και όλα αυτά με την κοινωνική του ευαισθησία τα έκανε κτήμα του απλού ανθρώπου.
Ο δάσκαλος μας έλεγε είναι σαν τον αγρότη. Οργώνει σπέρνει και θερίζει τον κόπο του. Το θέρος καταλαβαίνεις αν η σπορά σου έπιασε τόπο. Εγώ είμαι ένας αγρότης-δασκαλος.
Καλό ταξίδι Νίκο. Να είσαι σίγουρος ότι η δική σπορά έπιασε τόπο για τα σπαρτά σου έχουν βαθιές ρίζες.
Εκφράσω τα εγκάρδια συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.

Ρόδος 30-9-22
Δημήτρης Γάκης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ