Ένωση υπαλλήλων Πυροσβεστικού σώματος Δωδ/σου: Αντίθετοι σε κάθε σκέψη για μετακίνηση στην ΠΥ Αερολιμένα Κω πυροσβεστών που υπηρετούν χρόνια στην ΠΥ Κω

15
4162

Επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο, με αφορμή τη φημολογία ότι στις προθέσεις του Α.Π.Σ. είναι να μετακινηθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Α/Λ Κω πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αρίθμ. Πρωτ. 149
Ρόδος 06/09/2022
Θέμα: «Επιστολή της Ένωσής μας»
Σχετ.: το υπ’ αριθ. 53275 Φ.202.10/26-08-2022 έγγραφο Α.Π.Σ.

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό διαπιστώνουμε ότι ενώ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα Κω φεύγουν με μετάθεση δέκα (10) πυροσβέστες, αντιθέτως μετατίθεται σε αυτή με φύλλο πορείας μόλις ένας (1) συνάδελφος.

Βάση της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Α.Π.Σ. και Fraport απορρέει η υποχρέωση του πρώτου να παραχωρεί έναν συγκεκριμένο αριθμό πυροσβεστών για τις ανάγκες λειτουργίας των αερολιμένων, αριθμός ο οποίος ποικίλει βάση της κατηγορίας πυρασφαλείας του κάθε αερολιμένα. Σύμφωνα με την κατηγορία πυρασφαλείας η Πυροσβεστική Υπηρεσία Α/Λ Κω υπολείπεται σε προσωπικό κατά εννέα (9) πυροσβέστες. Το γεγονός αυτό μας γεννά ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθούν τα συγκεκριμένα κενά, εάν δηλαδή θα καλυφθούν με πρόσθετες μεταθέσεις, με αποσπάσεις ή με μετακινήσεις.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία ότι στις προθέσεις του Α.Π.Σ. είναι να μετακινηθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Α/Λ Κω πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω και εδώ γεννάτε για εμάς το εξής ερώτημα, εάν όντως οι προθέσεις είναι αυτές, γιατί δεν χορηγήθηκαν απευθείας φύλλα πορείας για μετάθεση στην συγκεκριμένη Υπηρεσία, όπως θα συμβεί, σύμφωνα πάντα με το ανωτέρω σχετικό, στις υπόλοιπες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αερολιμένων δικαιοδοσίας Fraport;

Φέτος διαπιστώνουμε την πρόθεση και προσπάθειά σας να μεταθέσετε μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, όσο το δυνατόν λιγότερούς και για μικρότερο χρονικό διάστημα πυροσβέστες και αυτό μας βρίσκει σύμφωνους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχτούμε εκπτώσεις στην πυρασφάλεια του Νομού μας, με στόχο την υλοποίηση των προθέσεων αυτών. Κάθε σκέψη για μετακίνηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα Κω πυροσβεστών που υπηρετούν χρόνια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω μας βρίσκει εξ αρχής αντίθετους. Η πυρασφάλεια στο νησί της Κω στηρίζεται στην εμπειρία των συγκεκριμένων πυροσβεστών, μιας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω αντιμετωπίζει ήδη, βάση των πραγματικών αναγκών της, ουσιαστικές ελλείψεις σε προσωπικό. Η εμπειρία που επικαλούμαστε δεν έχει να κάνει με την επιχειρησιακή δεινότητα του κάθε πυροσβέστη, αλλά με τη γνώση των ιδιαιτεροτήτων του νησιού, τα τοπωνύμια του, τους δρόμους, τις δασικές εκτάσεις…..

Είναι γεγονός ότι οι πυροσβέστες που θα κληθούν να μετατεθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω ως επί το πλείστον είναι πυροσβέστες που μετατίθενται παρά τη θέλησή τους, πυροσβέστες που όπως είναι λογικό δεν έχουν καλή ψυχολογία και μοναδική τους σκέψη είναι πως και πότε θα φύγουν. Όπως επίσης γεγονός είναι ότι ένας καινούριος πυροσβέστης θα χρειαστεί χρόνο εωσότου προσαρμοστεί στην νέα του Υπηρεσία και αρχίσει να μαθαίνει το νησί, χρόνος πολύτιμος για την πυρασφάλεια της νήσου Κω.

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ

Η γεωγραφική ιδιομορφία της νησιωτικής περιοχής του Νομού Δωδεκανήσου, οι ιδιαιτερότητες κάθε νησιού (περιοχές NATURA, βιομηχανικές εγκαταστάσεις SEVEZO, ναυπηγεία, εργοστάσια ΔΕΗ, κλιματολογικές συνθήκες κ.α.) και η απόλυτη επιχειρησιακή αυτονομία που τα διακρίνει, δεν επιτρέπουν την αποδυνάμωσή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.
Ευελπιστούμε να λάβετε υπόψη σας τις ανωτέρω επισημάνσεις μας και να συμβάλετε ώστε να διασφαλιστεί η πυρασφάλεια της νήσου Κω.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΠΥΡΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟΠΩΝΎΜΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ.ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

  2. Καλά στα εξήγησε ο φίλος σου τα επιχειρησιακά!
    Πες του να σου εξηγήσει και τα νόμιμα υπηρεσιακά για τον κανονισμό με τα λιγότερα μόρια στις μετακινήσεις.

  3. Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω Ωρα μηδεν….Παει το νησάκι μας ήρθε η ώρα του να κλάψει από επικείμενη καταστροφή Από φωτιές χωρίς την εμπειρία από ντόπιους πυροσβέστες…Αναλάβετε τις ευθύνες σας και βάλτε πλάτη ..Η Διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες τής και να δείξει την δύναμη τής….Αλλιως εχει μεγάλο μέρος την ευθύνης για αυτο που θα ακολουθήσει αλλα θα είναι αργά…

  4. Και εμείς που ερχόμαστε στο νησί τι είμαστε τα κορόιδα το φύλλο πορείας μου λέει Π.Υ ΚΩ και όχι αεροδρόμιο που θα πρέπει να μείνω 2 χρόνια μακριά από το σπίτι μου.

  5. Καλή ήταν η κοινοποίηση, αλλά είναι ένα εσωτερικό ζήτημα της υπηρεσίας.Οι συνδικαλιστές κάνουν την δουλειά τους.Καλο θα ήταν να μην παρασυρθείτε όπως την άλλη φορά και βγάλετε τα ενδουπηρεσιακα σας στην φόρα.Μην εκτιθεστε και μην εκθετετε την υπηρεσία.Ο κόσμος έχει καλή γνώμη και σας εμπιστεύονται.Συμβουλη δίνω μόνο……

  6. ΕΣΥ ΕΝΣΤΟΛΕ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΝΑ ΞΈΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΈΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΒΥΣΜΑΤΑΡΕΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

  7. ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΑ.ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

  8. Κύριε Β.Γ σε όλα αυτα που αναφέρεστε πολυ σωστά και ωραια…Θα πρέπει να καταλάβεις κατά την γνώμη μού οτι ολα αυτα ήταν μελετημένα εδω και καιρό… και για συγκεκριμένους
    λόγους….Και επειδή τα πάντα καταστρεφονται εκ των εσω τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια???Μάλλον ο κοντός με την γραβάτα……..

  9. Κύριε Β.Γ πολυ σωστα και ωραια αυτα που μας λέτε…Θα πρέπει να καταλάβετε ομως οτι τα παντα ηταν προμελετημενα εδω και πολυ καιρό για εσάς χωρίς εσας και για συγκεκριμένουςλογους….Και επειδή όπως γνωρίζουμε τα κάστρα πέφτουν εκ τον έσω τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια,…Ομως κοντοζηγωνει η ώρα και θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…..

  10. Το Προεδρικού Διάταγμα το λέει ξεκάθαρα όπως και ο Ν4662 ο Διοικητής Νομού και ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικων Υπηρεσιών έχει το δικαίωμα για υπηρεσιακες ανάγκες να καλύψει κενά υπηρεσιών, αγαπητέ joker μάθε γράμματα και νόμους το αεροδρόμιο βρίσκεται κάτω από 30 χιλιόμετρα και πρέπει να επανδρωθει με ντόπιους και όχι με παιδιά που έρχονται από μακριά εκπαιδευονται και φεύγουν. Αυτοί που θα πάνε στην ΠΥ Κω είναι εκπαιδευμένο και έμπειροι πυροσβέστες στο αντικείμενο της δασοπυροσβεσης και των αστικών ατυχημάτων. Ευχαριστώ και ψυχραιμία

  11. Εμείς στο αεροδρόμιο τι είμαστε δηλαδή γιατί δεν μας ρωτάνε οι συνάδελφοι από την ΠΥ Κω θέλουμε να αλλάζουμε δέρμα κάθε δύο χρόνια!! Είναι ότι καλύτερο έκανε ο Αρχηγός και το Υπουργείο επιτέλους θα έρθουν αξία στελέχη στο αεροδρόμιο και όχι κάθε χρόνο θα μας στέλνουν ότι νανε!!!

  12. Συνάδελφοι ψυχραιμία ότι καλύτερο για το αεροδρόμιο και σωστή η κίνηση του Αρχηγειου αφού όλα τα μεγάλα αεροδρόμια έχουν ντόπιους και δουλεύουν μια χαρά, κρίμα για την νέα διοίκηση της ΠΥ Κω διότι θα πρέπει από την αρχή να φτιάξει την υπηρεσία!!! Με το καλό να έρθετε!!!

  13. Επιτέλους θα φτιάξει και το αεροδρόμιο με ικανά στελέχη, κάθε χρόνο μας φέρνουν ότι σαβούρα υπάρχει!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ