Η πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία μουσικού σχολείου στην Κω στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη

8
1352

Η πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία μουσικού σχολείου στην Κω στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη.

 

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα συμπολιτών της από την Κω, και βασιζόμενη σε αντίστοιχη επιστολή του Δήμου Κω,  κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, με την οποία προτείνει προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την ίδρυση και λειτουργία μουσικού σχολείου στο νησί.

 

Στην αναφορά της, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επισημαίνει ότι η δημιουργία μουσικού σχολείου στην Κω είναι απαραίτητη, με δεδομένο ότι το νησί είναι δεύτερο σε πληθυσμό μετά τη Ρόδο, με περίπου 33.388 κατοίκους, «που χαρακτηρίζονται από την αγάπη τους για τη μουσική και το χορό και με πολλούς ταλαντούχους οργανοπαίχτες που «διαφυλάττουν» την ελληνική μουσική παράδοση».

 

Περαιτέρω, σημειώνει η Μίκα Ιατρίδη, η Κως έχει περίπου 7.000 μαθητές, γεγονός που επιτρέπει την ίδρυση ενός τέτοιου σχολείου, ενώ ο Δήμος Κω έχει εξασφαλίσει τόσο το κτίριο λειτουργίας του – το πρώην δημοτικό σχολείο Κεφάλου – καθώς και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του. Η ίδρυση και η λειτουργία του μουσικού σχολείου, τονίζει η βουλευτής Δωδεκανήσου θα οδηγήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο νησί.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το εεεκ κω ακομα να βρειτε που θα το στεγασετε και σας πηρε ο πονος να ιδρυσετε μουσικο. Ουστ απο κει!

  2. Τα ίδια παντελακη μου. Θα κάνετε μουσικό στην Κεφαλο; Έλεος, τα ίδια με το εσπερινό θα γίνουνε; Η θα πηγαίνουν τα παιδιά απο την πόλη 100 χιλιόμετρα πήγαινε έλα κάθε μερα;

  3. Το δημοτικό σχολείο Ζηπαριου έφτασε να έχει 20 τμήματα, ανοίξτε ακόμα ένα δημοτικό σχολείο δήμαρχε. Κοίτα πρώτα να συμμαζέψεις τα προβληματα που υπάρχουν και μετά άνοιξε κι άλλα μέτωπα.

  4. Όχι στο παλιό δημοτικό σχολείο Κεφάλου, καλύτερα στην Ψέριμο να εξυπηρετεί και την Κάλυμνο και που ξέρετε μπορεί να βοηθήσει και ο Χαλίκος……….

  5. Βρε παιδιά ας δείξει κάποιος σε αυτή τη Μίκα που πέφτει η Κέφαλος. Μετά ρωτήστε τη εάν θα τολμούσε να πει στους Ροδίτες ότι θα μεταφέρει το μουσικό σχολείο Ρόδου στην άλλη άκρη του νησιού, όπως στη Σορωνή. Η πολυ Αθήνα την έχει πειράξει την Μίκα. Η ΝΔ έχει 4 βουλευτές ναι τέσσερις . Και αντί να πάνε στον πρωθυπουργό και να απαιτήσουν χτίσιμο σχολείων στην Κω που τόσο έχει ανάγκη πετάνε μόνο λόγια και μάλιστα ανόητα λογια. Στις εκλογές η Κως πρέπει να τους μαυρίσει όλους αυτούς τους τεμπέληδες βουλευτές μας. Ξυπνάτε Κωοι και Κωες μας κοροϊδεύουν όλοι τους.

  6. Υπάρχουν τόσες ιδιωτικές σχολές με αξιόλογους μουσικους αποφοίτους του Εθνικού Ωδείου τι χρειάζεται η δημόσια σχολή;; Να αξιοποιήσουν το εξατάξιο Σχολείο του Ασφενδιού που ρημάζει και το έχουν μόνο για γιορτές κρασιού και για πανηγύρια. Τα παιδιά μπορούν να εξυπηρετούνται με το λεωφορείο.

    • Οι ιδιωτικες σχολες με τους αξιολογους μουσικους ειναι δωρεαν μπετοβλακα; Σαν να λεμε ν ανοιξουμε ενα ιδιωτικο νοσοκομειο να γιατρευεται οποιος πληρωνει. Τι το θελουμε το δημοσιο; Αιντε με τον καθε βλακα εδω μεσα

  7. Πραγματικά έχουμε πρόβλημα σαν κοινωνία αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα τέτοιο σχολείο μόνο καλό θα κάνει στον τόπο μας. δεν βλέπετε ότι τα παιδιά σας το μόνο που ξέρουν από τον πολιτισμό μας είναι οι βλακείες που ακούνε στο youtube που μιλάνε για γκόμενες όπλα και ναρκωτικά? ….ο άλλος λέει θα κάνουν 100 χιλιόμετρα κάθε μέρα, τα κεφαλιανάκια πως το κάνουν για να πάνε στο επάλ στη Κω? παραπονέθηκαν ποτέ? και ο φίλος παραπάνω καλά το είπε τι σχέση έχει το δημόσιο σχολείο με τις ιδιωτικές σχολές μουσικής αν δεν ξέρετε τι σημαίνει μουσικό σχολείο και τι είναι ψάξτε το πρώτα και μετά σχολιάστε και όχι πριν..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ