Ήλθε 14 ετών στην Ελλάδα ως μετανάστης και σήμερα είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας στη Λέρο (video)

3
6504

Έφυγε από την οικογένεια του και από το σπίτι του στην Αλβανία, σε ηλικία μόλις 14 ετών,χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών του, για να έλθει στην Ελλάδα για να ζήσει και να να εργαστεί, το έτος 1989

Βρήκε δουλειά και εργάστηκε σε καταστήματα εστίασης ως ψήστης. Σε ένα ταξίδι του με προορισμό τη Ρόδο, το 1991, όπου είχε βρει δουλειά, το πλοίο της γραμμής «ΙΑΛΥΣΟΣ» που επέβαινε ,λόγω απαγορευτικού, παρέμεινε στο λιμάνι της Λέρου για 4 ημέρες. Αυτή ήταν η αιτία ο νεαρός μετανάστης να επιλέξει να παραμείνει για πάντα στο νησί της Λέρου .

Μιλάμε για το Γιώργο Κανί,ιδιοκτήτη του γνωστού καταστήματος εστίασης “Τα Κρούπια” στη Λέρο.

Στη Λέρο ξεκίνησε να εργάζεται σε καταστήματα εστίασης και από το έτος 1999 ,πήγε στο κατάστημα “Τα Κρούπια” ιδιοκτησίας του Νικήτα Μαυράκη. Ο Νικήτας Μαυράκης εκτιμώντας την εργατικότητα και την εντιμότητα του Γιώργου, το έτος 2006 του πρότεινε να του πουλήσει την επιχείρηση. Ο Γιώργος αποδέχθηκε την πρόταση του Νικήτα και έκτοτε είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, βάζοντας και τη δική του προσωπική σφραγίδα.

Ο Γιώργος όχι μόνο έγινε ένας πετυχημένος και αναγνωρισμένος επιχειρηματίας της Λέρου και χαίρει της εκτιμήσεως και της αγάπης της κοινωνίας της νησιού, αλλά παντρεύτηκε στο Λεριά και δημιούργησε μία όμορφη οικογένεια με 2 εξαιρετικά παιδιά τη Μαρία και το Γιάννη που αν και σπούδασαν συνεχίζουν να εργάζονται στην οικογενειακή επιχείρηση.

Ο Γιώργος μας διηγείται την ιστορία του από τότε που έφυγε από την Αλβανία για να έλθει στην Ελλάδα σε ηλικία μόλις 14 ετών, αλλά και την αγάπη του για την Ελλάδα και το νησί της Λέρου που το θεωρεί πατρίδα του. Επίσης αναφέρεται στην άψογη αντιμετώπιση που έτυχε και της αγάπης που δέχθηκε από τον κόσμο στην Ελλάδα.

Δείτε το όμορφο και συγκινητικό video με το Γιώργο μιλώντας άψογα Ελληνικά, να μας διηγείται τη ζωή του από 14 ετών μέχρι σήμερα που είναι πλέον ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης.

Πηγή: – kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην Κω υπάρχουν πολύ ποιο επιτυχημένοι Αλβανοί επιχειρηματίες
    Αλλά δεν βλέπω να τους παιρνεται συνεντευξη

  2. και ελληνες ..επιτυχημενοι ακομα περισσιοτεροι…αλλα προτιμαμε τους αλβανους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ