Η επίσημη απογραφή στα νησιά μας. Πόσοι διαμένουν σε κάθε νησί και πόσο αυξήθηκε ο πληθυσμός

2
483
Σημαντικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την πληθυσμιακή αύξηση στα νησιά της Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής που ανακοινώθηκαν χθες από τη Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Στο νησί της Ρόδου διαμένουν επίσημα 124.851 άτομα (64.526 άνδρες και 64.625 γυναίκες) ενώ η αύξηση που παρατηρείται συγκριτικά με την απογραφή του 2011 είναι της τάξης του 7,8%.

Αντίστοιχα αύξηση της τάξης του 4,5% παρουσιάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Κάσου, 10,6% στην περιφερειακή ενότητα της Κω και 6,6% στην περιφερειακή ενότητα Καλύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από τις 13 Περιφέρειες της χώρας στις 12 σημειώθηκε πτώση στον πληθυσμό, ενώ σε μια, στο Νότιο Αιγαίο, υπήρχε αύξηση. Στο Νότιο Αιγαίο από 309.000 κατοίκους πλέον καταγράφηκαν 324.000 κάτοικοι  της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της «Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021», της πρώτης ψηφιακής απογραφής που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αντίστοιχη πληθυσμιακή αύξηση των νησιών της Δωδεκανήσου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τώρα μου λύθηκε η απορία για τους σχολιαστές. Επειδη οι άντρες είναι περισσότεροι από τις γυναίκες, πολλοί κυκλοφορούν ανεραστοι.Κατι τα νυχτοκαματα, κάτι η έλλειψη γυναικών, έχει φέρει αυτή την κατάσταση…….

    • ..που επιδίδονται και επί του πληκτρολογίου.θα ήθελα να μάθω πόσοι νέοι έφυγαν εξωτερικό για δουλειά,ξέρω ότι όλοι οι συμμαθητές του γιου μου πήγαν έξω…και πόσοι Αλβανικής και Βαλκανικής καταγωγής μετακόμισαν μόνιμα,επίσης πόσοι Πακιστανοί και Μουσουλμάνοι διαμένουν σε διαμερίσματα,αν έχουν δηλωθεί κάποιοι…
      Είδες λύθηκε το δημογραφικό στο νησί ,το μόνο άλυτο είναι ο ρατσισμός με την βλακεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ