Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Καταδικάστηκε 60χρονος Καλύμνιος για παραχάραξη νομισμάτων

Καταδικάστηκε 60χρονος Καλύμνιος για παραχάραξη νομισμάτων

2
213

Στα «μαλακά» έπεσε 60χρονος Καλύμνιος ο οποίος δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων, κροτίδων, εκρηκτικών, όπλων και πλαστών χαρτονομισμάτων.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου το καλοκαίρι του 2018, οπότε και συνελήφθη ο 60χρονος, και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω ο ίδιος παραπέμφθηκε να δικαστεί για τα αδικήματα της κατοχής πλαστών νομισμάτων με σκοπό τη θέση τους σε κυκλοφορία σαν γνήσια, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κροτίδων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Φώτη Ρωμαίου, μετέτρεψε σε πλημμέλημα τα αδικήματα της παραχάραξης νομισμάτων, λαθρεμπορίας και οπλοκατοχής και επέβαλε στον 60χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών με τριετή αναστολή καθώς και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ. Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της κατοχής κροτίδων, το δικαστήριο έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη.

Για τον 60χρονο όλα ξεκίνησαν στις 23 Ιουλίου 2018 όταν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στον 60χρονο, ο οποίος κινούνταν με δίκυκλο και βρέθηκε στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, μια τυποποιημένη συσκευασία καπνού χωρίς ειδική ταινία φορολόγησης.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού και βρέθηκαν, μεταξύ άλλων:
-10- κιλά και -350- γραμμάρια καπνού σε τυποποιημένες συσκευασίες, χωρίς ειδική ταινία φορολόγησης
-40- πακέτα τσιγάρων, χωρίς ειδική ταινία φορολόγησης
-750- τυποποιημένες κροτίδες

Αυτοσχέδιο πυροτέχνημα αποτελούμενο από φιτίλι και εκρηκτική ύλη βάρους -127- γραμμαρίων
-9- τεμάχια χαρτάκια στριφτών τσιγάρων
-22- φυσίγγια
-2- «γκλοπς»
Χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας -185- με ενδείξεις πλαστότητας

Το χρηματικό ποσό των -930- ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα
-2- συσκευασμένα αρώματα, χωρίς ειδική ταινία φορολόγησης
Χειρόγραφες σημειώσεις.

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν. Τα λαθραία καπνικά προϊόντα  παραδόθηκαν στην τελωνειακή Αρχή Καλύμνου, προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών, ενώ ο συλληφθείς προσήχθη στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω ο οποίος αφού άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Μετά την απολογία του ο 60χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.500 ευρώ.

πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/469060/katadikasthke-60xronos-kalymnios-gia-paraxaraxh-nomismatwn

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ