Η Τήλος γιόρτασε την κυκλική οικονομία

0
117

 

Με μία μεγάλη γιορτή κυκλικής οικονομίας, η Τήλος ξεκίνησε ένα συναρπαστικό ταξίδι προς ένα κόσμο χωρίς απόβλητα

Πραγματοποιήθηκαν δημιουργικά εργαστήρια για την κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών από την Φερενίκη Τσαμπαρλή και ανακύκλωσης παλιών υφασμάτων από την Αλεξάνδρα Διονά, ενώ ο Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος πραγματοποίησε ειδικό σεμινάριο με θέμα την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων

 

Τήλος, 2 Δεκεμβρίου 2021: Μια μεγάλη γιορτή κυκλικής οικονομίας για τους κατοίκους της Τήλου διοργάνωσε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου η Polygreen. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν εργαστήρια δημιουργικής ανακύκλωσης, μέσα από τα οποία έδωσαν δεύτερη ζωή σε υλικά που, μέχρι τότε, προορίζονταν για απόβλητα, βιώνοντας στην πράξη τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης όσων πραγμάτων δεν χρειαζόμαστε πια.

Η γιορτή αυτή σηματοδότησε την έναρξη του καινοτόμου έργου κυκλικής οικονομίας «Just Go Zero Tilos», που έχει στόχο να μετασχηματίσει την Τήλο στο πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2022. Το έργο χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου με τεχνολογία και τεχνογνωσία από την Polygreen και υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Τήλου.

Το Just Go Zero Tilos αναπτύσσει ένα τεχνολογικά προηγμένο, καινοτόμο σύστημα κυκλικής διαχείρισης όλων των ρευμάτων αποβλήτων που παράγονται στην Τήλο με στόχο την πλήρη αξιοποίηση τους. Εφαρμόζεται με την ενεργή συμμετοχή νοικοκυριών, επιχειρήσεων και οργανισμών του νησιού και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την Άνοιξη 2022.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ