Νίσυρος: Εορτασμός της 81ης της εποποιίας του ΟΧΙ (ΦΩΤΟ)

0
527

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 81ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

 

Mε την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 81η επέτειο της εποποιίας του ΟΧΙ, την 28η Οκτωβρίου του 1940. Ο ηλιόλουστος καιρός έδωσε τη δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να πλημμυρίσει τους δρόμους και την Πλατεία Ηρώων του Μανδρακίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε την 10.30 π.μ. με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ποταμιτίσσης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος. Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στο πως αντιμετώπισαν το ηρωικό ΟΧΙ και το μεγάλο αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό, ο διεθνής τύπος και οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι. Ταυτόχρονα έκανε αναφορά στα τεκταινόμενα του δικτατορικού καθεστώτος του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά με πολλές αναφορές στον ποιητή μας Γιώργο Σεφέρη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στη Πλατεία Ηρώων. Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με την παρέλαση των παιδιών του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου – λυκείου και αγήματος του Στρατού.

Καμαρώσαμε και χειροκροτήσαμε όλα τα παιδιά και τις ένοπλες δυνάμεις που με την παρουσία τους μας τόνωσαν το εθνικό συναίσθημα και μας έδωσαν δύναμη να λέμε «ΟΧΙ» σε κάθε μορφή φασισμού και υπονόμευσης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Μετά το πέρας της παρέλασης προσφέρθηκαν σοκολάτες σε όλα τα παιδιά της Νισύρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ