Ν. Κομίνη: 49.285 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά στην Κω | 27.964 οι πλήρως εμβολιασμένοι (1.430 παιδιά)

7
3378

Χαρίκλεια Χριστοφή

49.285 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά στην Κω και στα τρία εμβολιαστικά κέντρα, όπως μας ενημερώνει η Υπεύθυνη και των τριών κέντρων, Ιατρός κ. Νατάσα Κομίνη.

27. 964 είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι (μαζί με όσους έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson).

Όπως διευκρινίζει η κ. Κομίνη αρκετοί από αυτούς είναι εργαζόμενοι από άλλες περιοχές της χώρας ή και από το εξωτερικό μιας και σε κάποιες χώρες αργεί πολύ ο εμβολιασμός.

Σε ότι αφορά τις παρενέργειες τοπικά παρατηρήθηκαν «κανείς δεν έπαθε κάτι το σοβαρό, μόνο ελάχιστα περιστατικά αναφυλαξίας που αντιμετωπίστηκαν στα πρώτα λεπτά μετά τον εμβολιασμό», επισημαίνει η κ. Κομίνη.

Σε ότι αφορά τα παιδιά από 12 έως 17 ετών στα οποία επιτρέπεται ο εμβολιασμός, στο νησί της Κω έχουν εμβολιαστεί 1.430 παιδιά από τα συνολικά 2.758 παιδιά αυτών των ηλικιών. Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό περίπου 50% σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά πχ Κάλυμνο που είναι στο 13% και η Λέρος στο 32% σε αυτές τις ηλικίες.

Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό από τους συμπολίτες μας έχουν νοσήσει, οπότε θα πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο για να κάνουν μετά το μονοδοσικό, όπως προβλέπεται.

 

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • Κάποιοι εκεί μέσα στέλνουν τον ασθενή διακομιδή με το παραμικρό ενώ μπορεί να αντιμετωπιστεί εδώ, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και τα έξοδα (αν έχει λεφτά) για τον ίδιο τον ασθενή και την οικογένειά του. Δεν έχω καταλάβει ακλόμα αν το κάνουν επειδή βαριούνται να δουλέψουν ή επειδή δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα σαν γιατροί.

  1. Θα ήθελα να δώσετε τα άτομα που διαμένουν μόνιμα στο νησί όχι νά είναι στο σύνολο τα άτομα τα οποία ήρθαν για να δουλέψουν την καλοκαιρινή σεζόν και διαμένουν στην υπόλοιπη Ελλάδα

  2. ……….. «ένα σημαντικό ποσοστό από τους συμπολίτες μας έχουν νοσήσει». Και πού είναι οι θάνατοι από τον κορωνοιό αφού είναι τόσο επικίνδυνος όπως λένε οι τηλεμαιντανοί γιατροί; Από την άλλη, πώς γίνεται με τα 2,3,5,7 ή 15 κρούσματα την εβδομάδα να πιάσατε σημαντικό αριθμό νοσησάντων; Αν όντως τον «πιάσατε» πόσοι είναι αυτοί; πόσες χιλιάδες είναι οι ντόπιοι και πόσες χιλιάδες οι μή μόνιμοι κάτοικοι Κώ; Πόσοι οι ανεμβολίαστοι ντόπιοι; Για κάντε μια σούμα να βρούμε πόσοι είναι οι κάτοικοι του νησιού. Θα γλυτώσουμε και την ψηφιακή απογραφή που θα γίνει σε λίγους μήνες και θα φανεί ότι την περίοδο της καταντίνας είχαμε ξεσκιστεί στο σ@ξ και γεμίσαμε απογόνους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ