Ρόδος: Πέθανε ο δικηγόρος Γιώργος Τσαλαχούρης

0
861

Πέθανε την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 75 ετών, ο συμπατριώτης μας δικηγόρος Γιώργος Τσαλαχούρης. Η κηδεία τoυ έγινε στην Αθήνα, όπου ζούσε.

Ο Γιώργος Τσαλαχούρης γεννήθηκε στη Ρόδο στις 22 Ιουλίου 1946. Άριστος μαθητής, αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο Ρόδου και εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών. Κατά τα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα, αγωνίστηκε με πάθος κατά της δικτατορίας. Ως νέος δικηγόρος, διακρίθηκε για τον αγώνα του υπέρ της εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας στην πατρίδα.

Παντρεύτηκε την Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, ανιψιά του αείμνηστου πολιτικού Ιωάννη Ζίγδη, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Φαίδρα και την Ευαγγελία. Απέκτησε και δύο εγγονούς, τον Θάνο και τον Φίλιππο. Ο Γιώργος Τσαλαχούρης υπήρξε άριστος οικογενειάρχης. Πρώτο μέλημά του ήταν πάντα η οικογένειά του.

Άσκησε μαχόμενη δικηγορία επί 35 συναπτά έτη.

Στα ακροατήρια των δικαστηρίων υπερασπίστηκε αναρίθμητους ανθρώπους, πολλούς από αυτούς αφιλοκερδώς. Η συμβολή του στην καθημερινή, μαχόμενη δικηγορία και απονομή της Δικαιοσύνης, υπήρξε αξιοσημείωτη.

Επίσης, η βοήθεια που προσέφερε σε νέους συναδέλφους δικηγόρους έχει αναγνωριστεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Ήταν, επίσης, ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων». Όταν συνταξιοδοτήθηκε, ο Δ.Σ.Α. τίμησε τον Γιώργο Τσαλαχούρη ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο μέλος του.

Τα έτη 1980-1981 υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ροδίων Αθηνών και Πειραιώς. Την ίδια περίοδο, συνίδρυσε τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο «Ιλισσός». Ο ίδιος ήταν αθλητής δρόμου μεγάλων αποστάσεων. Έτρεξε και τερμάτισε δύο φορές στον κλασικό Μαραθώνιο με τη φανέλα του Γ.Α.Σ. «Ιλισσός». Έλαβε, επίσης, μέρος πάρα πολλές φορές σε αγώνες δρόμου των 10 και 20 χιλιομέτρων.

Ο Γιώργος Τσαλαχούρης ήταν λάτρης της μουσικής και ήταν συλλέκτης δίσκων βινυλίου. Αγαπούσε το ραδιόφωνο και ιδιαίτερα το 3ο πρόγραμμα. Η μουσική των δύο μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ήταν καθημερινά ακούσματα στο σπίτι του. Του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι.

Ας κρατήσουμε πάνω απ’ όλα ότι ο Γιώργος Τσαλαχούρης ήταν ένας καλός άνθρωπος, ένας καλός πατέρας, ένας καλός σύζυγος, ένας καλός παππούς,  ένας καλός φίλος, που αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για τη Δικαιοσύνη…

Πηγή: rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ