Νίκος Μαυροειδής: Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακαλέσω την παραίτησή μου

6
2249

Μετά από 26 χρόνια συνεχούς προσφοράς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο νοσοκομείο της Κω, η παραίτηση του Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής κ. Νίκου Μαυροειδή, είναι μία πραγματικότητα, χωρίς περιθώρια ανάκλησης.  Βαθιά συγκινημένος από τα μηνύματα αγάπης που έχει λάβει από την στιγμή της γνωστοποίησης της απόφασής του, μίλησε στο «Ράδιο Πρώτο» για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, αλλά και για τον προβληματισμό του για την τεταμένη κατάσταση στο νοσοκομείο Κω,

Ποιοι οι λόγοι παραίτησης
Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδή, 3 ήταν οι καθοριστικοί λόγοι που τον οδήγησαν στο να λάβει με ψυχραιμία την απόφαση να παραιτηθεί. Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος, είναι οι κακές συνθήκες εργασίας που επικρατούν. Ο δεύτερος, είναι ότι δεν διαφαίνεται καμία προοπτική βελτίωσης και ο τρίτος, έχει να κάνει με την διασφάλιση των μελλοντικών συνταξιοδοτικών προϋποθέσεων, καθώς ο γιατρός δεν είναι ακόμη σε ηλικία συνταξιοδότησης και θα συνεχίσει να ασκεί την ιατρική, από τον ιδιωτικό τομέα.

«Τα τελευταία γεγονότα στο νοσοκομείο – είπε- και οι εντάσεις που υπάρχουν, δεν με επηρέασαν στην απόφασή μου, αν και με στενοχωρούν. Είχα ήδη οδηγηθεί σε αυτή την απόφαση μετά από ψύχραιμη σκέψη».  Για να καταλάβει κανείς τον όγκο δουλειάς που είχε καθημερινά ο κ. Μαυροειδής, είχε ακόμα 78 εργάσιμες ημέρες άδειας που σημαίνει ότι είχε να πάρει άδεια τα τελευταία χρόνια καθώς οι συνθήκες εργασίας και ο φόρτος ήταν τέτοιος που δεν του έδιναν το περιθώριο.

Πηγή: https://radioproto.gr/

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απου την μία χαίρομαι για την απόφαση που πήρε γιατί έτσι θα ησυχάσει από όλους και πιο πολύ από την χαβρα που λέγετε νοσοκομείο. ..Αλλά κλαιω για εμάς γιατι ήταν μια παρηγοριά που ήταν στο νοσοκομείο. ..Ελπίζω σύντομα να ανοίξει το ιατρείο του …Αν αυτό είναι στα σχέδια του..

  2. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΚΡΙΝΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΤΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ
    ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΕΣΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ.ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

  3. Τουλάχιστον, το παρηγορο,είναι ότι θα σας έχουμε εδώ ακόμα… Στο νησί μας… Καλή συνέχεια Κ.Μαυροειδη

  4. ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ Κ ΝΙΚΟ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ -ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ – ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΣΑΣ ΟΧΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΟΝΙΑ -ΑΛΛΑ Η ΑΚΑΡΠΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΑΣ- ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ-

  5. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άξιο ιατρό κ Νίκο Μαυροειδή γιατί φρόντισε την θεία και την πεθερά μου αλλά και όλους τους ασθενείς του νησιού με περίσσια αγάπη και ιατρική φροντίδα. Θερμά τον παρακαλούμε αν μπορεί να ξανασκεφτεί την απόφαση του.

  6. Όταν δίνει κανείς τη ζωή του για ένα σκοπό
    πρέπει και να ανταμείβεται ανάλογα.
    Το «αδυνατεί η πατρίδα» , αλλά το σέβεται και ευγνωμονεί μάς τελείωσε
    απο την ώρα που ανήκουμε «εις την Δύσιν».
    Θέτε κύριε; Μάιστα. Πέσε και ούτω βοήσομεν.
    Αρκετά, νησάφι.
    Εμη να σ πώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ