Συλλυπητήρια για τον θάνατο του καθηγητή Κωνσταντίνου Μηνά

0
2533

Πέθανε στην Ρόδο, στις 21 Μαϊου 2021, ανήμερα της γιορτής του, ο διακεκριμένος ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μηνάς.

Ο Κωνσταντίνος Μηνάς γεννήθηκε το 1937 στην Όλυμπο Καρπάθου. Μεγάλωσε στο νησί όπου και παρακολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα (το σχολείο στην Όλυμπο και το Γυμνάσιο στο Απέρι).

Κωνσταντίνος Μ. Μηνάς
Ο Κωνσταντίνος Μηνάς γεννήθηκε στην Όλυμπο της Καρπάθου το 1937. Δίδαξε εννέα χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση, δεκαέξι χρόνια και πλέον ως λέκτορας, επίκουρος και αναπληρωτής καθηγητής Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 1989 και σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής της Νεοελληνικής Γλώσσας και της διδακτικής της στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατέλαβε διάφορα διοικητικά αξιώματα: διευθυντής τομέα, πρόεδρος τμήματος, κοσμήτορας, συγκλητικός. Με πολύ σημαντική προσφορά, μεταξύ άλλων, στη μελέτη των νεοελληνικών διαλέκτων και ιδιαίτερα των δωδεκανησιακών ιδιωμάτων. Ένα βιβλίο του βραβεύτηκε και εκδόθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Μέλος επιστημονικών εταιριών, πρόεδρος της «Εταιρίας Νεοελληνικής Διαλεκτολογίας», της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου» και του «Κέντρου Καρπαθιακών Μελετών Ρόδου».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΝΑ

«Με συγκίνηση πληροφορήθηκα το θάνατο του διακεκριμένου συμπατριώτη μας Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μηνά. Ο εκλιπών, γεννημένος στην Όλυμπο της Καρπάθου αναγορεύθηκε λέκτορας, επίκουρος και αναπληρωτής καθηγητής Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 1989 ήταν ομότιμος καθηγητής της Νεοελληνικής Γλώσσας και της διδακτικής της στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μια από τις σημαντικότερες προσφορές του ήταν η μελέτη των νεοελληνικών διαλέκτων και ιδιαίτερα των Δωδεκανησιακών ιδιωμάτων.

Εκφράζω στους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια.  Αιωνία του η μνήμη.»

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ