Η εκρηκτική 1η Ανάσταση στην Κάλυμνο με 100 δυναμίτες να πέφτουν από το εκκλησάκι της Ανάστασης στο Μαυροβούνι (video)

3
779

Στις 12.00 ακριβώς το μεσημέρι 1 Μαΐου 2021, Μεγάλο Σάββατο,μόλις οι καμπάνες των Εκκλησιών  της Καλύμνου χτυπούσαν χαρμόσυνα για την πρώτη Ανάσταση, «δυναμιτιστές» από το εκκλησάκι της Ανάστασης στα υψώματα στο Μαυροβούνι δημιούργησαν το δικό τους εκρηκτικό αναστάσιμο κλίμα με τη ρίψη 100 περίπου δυναμιτών.

Η πανδημία και τα μέτρα άλλαξαν τα σχέδια και ενώ όλα τα προηγούμενο χρόνια σημείο αναφοράς για την πρώτη Ανάσταση ήταν στην προβλήτα μπροστά από το Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ με την εκτόξευση δεκάδων δυναμιτών στο λιμάνι, φέτος οι δυναμιτιστές επέλεξαν το Μαυροβούνι.

Αρκετός και σήμερα ο κόσμος στην προκυμαία της κεντρικής πλατείας για να παρακολουθήσει αυτό το εκρηκτικό έθιμο, φυσικά λιγότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο αεικίνητος Μάμας Χαραμαντάς από το Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ κατέγραψε το κλίμα από τη σημερινή πρώτη Ανάσταση στην Κάλυμνο.

Ευχαριστούμε τους αδελφούς Άγγελο και Μανώλη Ολυμπίτη για τη διευκόλυνση να ληφθούν τα πλάνα από την ταράτσα του Ξενοδοχείου, καθώς και τον Παύλο Ταβουλάρη για τις φωτογραφίες που μας διέθεσε.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δείτε το video και φωτογραφίες

Η εκρηκτική πρώτη Ανάσταση στην Κάλυμνο με 100 δυναμίτες να πέφτουν από το εκκλησάκι της Ανάστασης

πηγή: https://kalymnos-news.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΓΔΟΝΤΑ-ΟΚΤΩ ΑΤΟΜΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΝΑΜΕΝΟΣ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.-ΤΟ ΩΣΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΕΙΧΕ ΦΘΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΩ – ΑΛΛΑ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ-

  2. Μυαλό και κάποιοι… δεν πανε μαζί ! Έτσι δείχνουν την ανδροσυνη τους και κάτω σπο την μύτη της αστυνομίας .ότι και να πεις είναι λίγο. Η βλακεία σε όλο της το μεγαλείο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ