Ρόδος: «Η πόλη μας μετατρέπεται σε υπαίθρια γκαλερί», από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος»

0
489

Τα τρία πρώτα ταμπλό με φωτογραφίες συμπολιτών μας τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης μας στο πλαίσιο της δράσης «Η πόλη μας μετατρέπεται σε υπαίθρια γκαλερί», η οποία υλοποιείται από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος».

Ήδη από την Πέμπτη 8 Απριλίου, τοποθετήθηκαν φωτογραφίες-σταντ  στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη (Ακαδημίας), στην Πλατεία Κύπρου και στον Τρούλο απέναντι από το Ακταίον, ενώ έχουν επιλεχθεί δύο ακόμα σημεία: το Ενυδρείο αλλά και απέναντι από την Πινακοθήκη (στο κτήριο της ΔΕΗ στην Παλιά Πόλη). Στο κάλεσμα της «Διόδου» ανταποκρίθηκαν δεκάδες πολίτες-φίλοι-ερασιτέχνες της φωτογραφίας, ομάδες φωτογραφίας κ.α.

Η μεγάλη συμμετοχή επιβεβαιώνει και τη  δύναμης  της τέχνης που γίνεται καθρέφτης της κοινωνίας μας. Έναυσμα και έμπνευση για τη δράση αυτή αποτέλεσε η ανάγκη σύνδεσης της τέχνης στην καθημερινή μας ζωή, της τέχνης που αποσυμπιέζει, καταπραΰνει, ευαισθητοποιεί και μαθαίνει τον άνθρωπο να κατανοεί ευκολότερα όσα βρίσκονται γύρω του, του δίνει τα κλειδιά για μια ζωή με νόημα!

Τα έργα των συμμετεχόντων  θα ανανεώνουν και θα εμπλουτίζουν την «έκθεση» η οποία θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου με τοποθέτηση και άλλων φωτογραφιών σε 2 ακόμα ταμπλό στην Οπλοθήκη De Milly και στην περιοχή του  Ενυδρείου,  δίνοντας τη δυνατότητα τόσο στους Ροδίτες όσο και στους επισκέπτες της, έχοντας διανύσει μια δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας και ειδικότερα της καραντίνας, να αναζητήσουν μέσω της τέχνης, τα ψυχικά αποθέματα και τις προσωπικές τους πηγές δύναμης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συμμετοχή του κόσμου, έχουν επιλεγεί και τυπωθεί ήδη 40 φωτογραφίες.
Ο Πρόεδρος του Κ.Π. «Δίοδος» κος Γεώργιος-Ευθύμιος Τριάντος αναφέρθηκε «στα έργα  τα οποία είναι εκφραστικά και αφηγούνται προσωπικές στιγμές, εξερεύνηση τόπων, αντανακλούν την προσωπική έμπνευση, απεικονίζουν και αναδύουν θετικά μηνύματα και εκφράζουν την επιθυμία για Ζωή.
Επεσήμανε επίσης την ανάγκη συνέχισης της δράσης και με άλλα έργα από μαθητές σχολείων κ.λπ.».

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη της «Διόδου» κα Ιωάννα Μαρίνου τόνισε ότι «τις μέρες που διανύουμε, από τη μια, η «αδράνεια» στην οποία βρίσκονται τα πολιτιστικά δρώμενα και από την άλλη η ψυχολογία των πολιτών που δοκιμάζεται, υπήρξαν η αφορμή για το σχεδιασμό αυτής της  δράσης με στόχο η τέχνη να μπει στην καθημερινότητα όλων μας, προάγοντας θετικές στάσεις ζωής και ενδυναμώνοντας τον άνθρωπο σε δύσκολες συνθήκες».

Μάλιστα, πρόθεση της «Διόδου» είναι η εν λόγω δράση να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης, ενώ όταν οι συνθήκες (λόγω πανδημίας) το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί μια ομαδική υπαίθρια έκθεση προκειμένου ο κόσμος να μπορεί να θαυμάσει τα έργα των συμπολιτών μας
Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΡ και  είχε την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου.

πηγή: rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ