Βάση της Ryanair θα δημιουργηθεί τον Ιούλιο στη Ρόδο

0
687

Ενθαρρυντική για τον τουρισμό της Ρόδου είναι η ανακοίνωση της Ryanair, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία από τον Ιούλιο θα δημιουργήσει στη Ρόδο βάση όπου θα σταθμεύει ένα αεροπλάνο, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εκτελεί πτήσεις με αφετηρία τη Ρόδο σε 13 νέους προορισμούς με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 27. Μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου θα εκτελεί κάθε εβδομάδα 56 πτήσεις από και προς το νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ryanair ανακοίνωσε την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, με τρεις νέες καλοκαιρινές βάσεις στην Κέρκυρα (δύο αεροσκάφη), τα Χανιά (ένα αεροσκάφος) και τη Ρόδο (ένα αεροσκάφος). Με 46 νέα και, συνολικά, 107 δρομολόγια, αναμένεται να δώσει πρόσθετη ώθηση στην αεροπορική κίνηση και τον ελληνικό τουρισμό, καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού συνεχίζονται και η Ευρώπη είναι έτοιμη να εγκαινιάσει στην ώρα της την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Όπως ανακοίνωσε με τις τρεις νέες βάσεις της στην Ελλάδα, το καλοκαίρι 2021, η Ryanair θα διαθέτει:

• Τέσσερα επιπλέον αεροσκάφη (επένδυση 400 εκατ. δολ.) από τον Ιούλιο: δύο στην Κέρκυρα, ένα στα Χανιά και ένα στη Ρόδο

• 107 δρομολόγια, συνολικά

• 46 νέα δρομολόγια

• 243 πτήσεις κάθε εβδομάδα

• 120 νέες θέσεις εργασίας.

Με την τουριστική περίοδο έτοιμη να ξεκινήσει επισήμως στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου, οι Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες μπορούν από τώρα να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ακόμα χαμηλότερες τιμές, αξιοποιώντας την επιλογή της Ryanair να μην αναπροσαρμόσει τις τιμές των εισιτηρίων σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή πλάνων. Φέτος η Ryanair, με το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πρόγραμμα στην ιστορία της -το οποίο μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2022, συνδέει τους καταναλωτές με δημοφιλείς ελληνικούς και διεθνείς προορισμούς, όπως μεταξύ άλλων, η Βαρκελώνη, το Μπάρι, η Μασσαλία, η Πάφος, το Τελ Αβίβ και η Βερόνα.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, Jason McGuinness, δήλωσε: «Καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες, η αεροπορική κίνηση αναμένεται να εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσουμε τρεις νέες καλοκαιρινές βάσεις στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα, τα Χανιά και τη Ρόδο, με τέσσερα αεροσκάφη που θα εξυπηρετούν συνολικά 107 δρομολόγια, από τα οποία 46 καινούρια, από και προς δημοφιλείς προορισμούς, όπως μεταξύ άλλων, η Βαρκελώνη, το Μπάρι, η Μασσαλία, η Πάφος, το Τελ Αβίβ και η Βερόνα.

Η Ελλάδα, ως προορισμός, αποδεικνύει την αντοχή της και δείχνει αποφασισμένη να ανοίξει τον δρόμο για την ανάκαμψη του τουρισμού καθώς θα απομακρυνόμαστε από την πανδημία του Covid-19. Μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία των πρώτων ταξιδιωτικών διαδρόμων με την Κύπρο και το Ισραήλ τον Απρίλιο, καθώς και την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου, αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την αναγέννηση του κλάδου του ελληνικού τουρισμού, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και ακόμη χαμηλότερες τιμές, τόσο στους Έλληνες, όσο και στους ξένους επισκέπτες».

Ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, κ. Γιώργος Βήλος, δήλωσε τα εξής: «Καλωσορίζουμε την απόφαση της Ryanair να αναπτύξει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας τριών νέων καλοκαιρινών βάσεων σε Χανιά, Κέρκυρα και Ρόδο, και της έναρξης μεγάλου αριθμού νέων διεθνών δρομολογίων. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την αντοχή και τις δυνατότητες της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού ακόμη και υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες. Έχοντας ολοκληρώσει ένα εκτεταμένο έργο αναβάθμισης των υποδομών στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που θα έρθουν στη χώρα μας αναζητώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ελληνικού καλοκαιριού και την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία».

Πιλοτικό πρόγραμμα με Ολλανδούς στη Ρόδο

Παράλληλα σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Χρήμα και Τουρισμός» στις 12 Απριλίου στη Ρόδο, στο ξενοδοχείο Grand Beach του ομίλου Μήτση, θα αφιχθούν οι πρώτοι τουρίστες από την Ολλανδία από τη Sunweb και την Transavia, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για το άνοιγμα της εφετινής τουριστικής σεζόν.

Αναφέρει, συγκεκριμένα: «Στο πλαίσιο του κυβερνητικού πιλοτικού προγράμματος «Ασφαλές και υπεύθυνο ταξίδι κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού» (Safe and responsible travel during corona), η Sunweb και η Transavia έλαβαν το πράσινο φως για δοκιμαστικές-πιλοτικές διακοπές στη Ρόδο.

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα είναι το πρώτο βήμα στην προοπτική για το πώς οι Ολλανδοί μπορούν να απολαύσουν και πάλι όμορφες διακοπές αυτή τη θερινή περίοδο.Το πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει στην συλλογή νέων (συμπεριφορικών) πληροφοριών και δεδομένων σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν διακοπές με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Μαζί με την ANVR (Ολλανδική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Φορέων), οι εταιρείες εργάζονται εδώ και αρκετό καιρό για να προετοιμάσουν τον πρώτο πιλότο διακοπών στις 12 Απριλίου. Οι διακοπές θα περιλαμβάνουν οκταήμερο πακέτο all-inclusive στη Ρόδο, που θα διαχειρίζονται οι Sunweb και Transavia.

Ο Frank van Oostdam, διευθυντής της ANVR, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στα αποτελέσματα αυτού του πιλοτικού προγράμματος. «Οι Ολλανδοί είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ξανά και εξίσου, οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί είναι ενθουσιώδεις να προσφέρουν αυτές τις διακοπές. Αλλά πρέπει να είναι ασφαλείς και σε απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι αυτή η πρωτοβουλία θα δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε διακοπές με ασφάλεια και με πλήρη πνευματική ηρεμία».

Σε ένα ασφαλές «μπαλόνι» διακοπών

Σε αυτόν το πιλοτικό πρόγραμμα, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα «μπαλόνι-φούσκα» στο πολυτελές θέρετρο Hotel Mitsis Grand Beach. Αυτό το θέρετρο θα είναι ανοιχτό αποκλειστικά στους παραθεριστές Sunweb και Transavia, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλοι επισκέπτες, εκτός από το προσωπικό του ξενοδοχείου. Όλες οι εγκαταστάσεις στο θέρετρο θα είναι ανοιχτές για να εξασφαλίσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών.

Mitsis Grand Beach

Εκτός από τον σεβασμό των υφιστάμενων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, δεν θα επιτρέπεται στους παραθεριστές να εγκαταλείψουν το θέρετρο, καθ‘ όλη τη διάρκεια των διακοπών τους. Κατά τη διαδικασία κράτησης, καθώς και κατά τη διάρκεια, πριν και μετά τις διακοπές, όλοι οι ταξιδιώτες θα βρίσκονται σε στενή επαφή με τον ταξιδιωτικό πράκτορα Sunweb. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν μια δοκιμή κορωνοϊού, πριν από τις διακοπές τους και να παρουσιάσουν μια αρνητική δοκιμή PCR κατά τον έλεγχο στο ξενοδοχείο. Πριν από το ταξίδι επιστροφής τους, θα γίνει και πάλι μια δοκιμή PCR στο ξενοδοχείο».

Η Γερμανία αποθαρρύνει τα ταξίδια 

Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία τα μηνύματα που έρχονται από την κυβέρνηση αποθαρρύνουν τα ταξίδια. Η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να μην ταξιδέψουν εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ούτε το Πάσχα αλλά ούτε και το υπόλοιπο του 2021. «Σε γενικές γραμμές, δεν σας κρύβω ότι στην ουσία σας συνιστούμε να μην ταξιδέψετε φέτος», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Τι συμβαίνει σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι δύο μεγαλύτεροι τουρ οπερέιτορ του Ηνωμένου Βασιλείου TUI και Jet2holidays εξακολουθούν να σχεδιάζουν την έναρξη των ταξιδιών στις 17 Μαΐου, παρά την επικείμενη ψήφιση νομοσχεδίου που θα απαγορεύει μέχρι τις 30 Ιουνίου τα ταξίδια στους Βρετανούς, με ποινή 5.000 λιρών σε όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το tornosnews.gr, τόσο η TUI όσο και η Jet2holidays επισήμαναν ότι η ρύθμιση αυτή δεν αντικαθιστά την εισήγηση του Global Travel Taskforce της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, που αναμένεται στις 12 Απριλίου.

Επί του παρόντος, όλες οι διακοπές της TUI UK ακυρώνονται έως τις 17 Μαΐου, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ως αφετηρία για τα ταξίδια στο εξωτερικό. H TUI περιμένει την εισήγηση του Global Travel Taskforce, φορέα με τον οποίο συνεργάζεται, στις 12 Απριλίου για το πότε μπορούν να πραγματοποιηθούν διεθνή ταξίδια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2holidays, Steve Heapy, εξάλλου στέκεται στο γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει σαφή φιλοδοξία να ανοίξει ξανά τα διεθνή ταξίδια και, όπως οι πελάτες του, προσβλέπει σε περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να ανοίξουν οι διεθνείς πτήσεις. Επί του παρόντος, τα σχέδια για ταξίδια ξεκινούν στις 17 Μαΐου.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο, τόνισε, είναι η μεγάλη επιθυμία των πελατών να φύγουν για διακοπές αυτό το καλοκαίρι και μετά.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ