Aπάντηση ΔΣ Νοσοκομείου Καλύμνου προς το Σύλλογο Εργαζομένων: Ανάγκη απόλυτης τήρησης των μέτρων

1
684

Β.Γ.Ν. Καλύμνου –.ΚΥ «το Βουβάλειο»                                                 Κάλυμνος 12.2.2021

Από το Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Καλύμνου – Κ.Υ «το Βουβάλειο»  ανακοινώνεται ότι μέχρι σήμερα ο σημαντικός αριθμός κρουσμάτων του covid-19  ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό, ο οποίος δεν προβλημάτισε τον σύλλογο εργαζομένων, κατέδειξε την ανάγκη απόλυτης τήρησης των μέτρων,  που η πολιτεία έχει θεσπίσει.

Το νοσοκομείο μας πρέπει να διατηρήσει πάσει θυσία τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα το χρειαστούν για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς του ιού Sars-CoV-2 δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο, ούτε και η παραμονή συνοδών στο χώρο του νοσοκομείου.

Σε μια προσπάθεια μετάβασης από την προηγούμενη κατάσταση, αυτή της ανεξέλεγκτης εισόδου  συνοδών,  στον σημερινό υποχρεωτικό έλεγχο κάθε εισερχομένου, αποφασίστηκε να επιτρέπεται η είσοδος ενός ή το πολύ δύο συνοδών νοσηλευομένων, οι οποίοι θα εναλλάσσονται στο δωμάτιο νοσηλείας,  μόνο εφ’ όσον έχουν ελεγχθεί με ταχύ διαγνωστικό  έλεγχο.

Οι επιλογές των πολιτών- συνοδών είναι είτε να ελεγχθούν δωρεάν από το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ,  είτε να αγοράσουν τεστ  και να ελεγχθούν  στην είσοδο, είτε να φέρουν βεβαίωση από ιδιωτικά κέντρα.

Αντί λοιπόν να ζητείται η  άρση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου από το σύλλογο των εργαζομένων, ας ξεκινήσει η προσπάθεια πειθούς των συναδέλφων τους να ελέγχονται τακτικά ως οφείλουν, να τηρούν τα μέτρα προστασίας,  να εμβολιαστούν και να συνταχθούν στη συνολική προσπάθεια διασφάλισης της δημόσιας υγείας στον τόπο μας.

Την ώρα της μάχης σπέκουλα και φθηνή πολιτική για δημιουργία εντυπώσεων δε χωρεί.

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ