Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλύμνου για διακοπή δωρεάν Rapid test

1
906

Τις τελευταίες μέρες έχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στο νοσοκομείο μας και αναστάτωση σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, μετά την απόφαση της διοίκησης να διακόψει τα δωρεάν Rapid test στο νοσοκομείο, για τους συνοδούς των ασθενών και να τους παραπέμπει στους ιδιώτες όπου πρέπει και να πληρώνουν.   `

Την ώρα που παρακολουθούμε μια ακόμα έξαρση κρουσμάτων στο νησί μας. Την ώρα που όλοι οι ειδικοί και οι λοιμωξιολόγοι ζητούν να γίνονται περισσότερα τεστ για τον έλεγχο της πανδημίας, η διοίκηση του νοσοκομείου εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προσπαθεί να τα περιορίσει φορτώνοντας το κόστος στους πολίτες. Και όλα αυτά εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Ως σύλλογος εργαζομένων κατανοούμε και συμφωνούμε πλήρως με την επιτακτική ανάγκη για περιορισμό και αυστηρό έλεγχο των συνοδών, διαφωνούμε όμως πλήρως με την απόφαση της διοίκησης που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων μας και καταπατά το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία.

Απαίτηση των εργαζομένων του νοσοκομείου και όλων των εργαζομένων της Καλύμνου είναι:

  • Να γίνει άρση της απόφασης για την διακοπή των Rapid test στους συνοδούς ασθενών.
  • Να προμηθευτεί άμεσα το νοσοκομείο την αναγκαία ποσότητα σε Rapid test και το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και μέσα Ατομικής Προστασίας (στολές, γάντια, μάσκες κλπ) για τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει.

 

Κάλυμνος 10-2-2021

Το Δ.Σ.

                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΛΥΒΙΔΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                                      ΓΑΒΑΛΑ ΑΡΕΤΗ

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι να κάνουν??? Το μηχάνημα το λειτουργούν ή όπως όλα τα αλλα επρεπε να το χαλάσουν για να στέλνετε ο κόσμος εκτός πόλεως για βόλτα;;;;;
    Πότε θα αρχίσουν να πληρώνουν οι χειριστές των μηχανημάτων τις συνεχιζόμενες βλάβες ή θα απαιτήσουν απο τις εταιρείες που τα στείνουν 24ωρο service??? Γιατί να ανησυχούν όμως! Και απο το Νοσοκομείο να φύγουν όλο και κάποια θέση θα βρεθεί για να τους αποκταστήσει!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ